miercuri, 17 octombrie 2012

Suflet ranit

Cred ca fiecaruia i s-a intamplat sa fie tinta atacurilor celor din jur; cuvinte amare si aspre, lucruri neadevarate si acuzatii nedrepte. Partea rea este ca  aceste lovituri pot veni chiar de la cei in
care ai avut incredere si la care nu te-ai fi gandit ca ar putea sa faca acest lucru, de la oameni care poate ca pretind ca se numesc crestini. Intrebarea este: poate cel care este al lui Hristos sa faca dezbinare, sa caute cearta, sa ucida cu vorbe si sa arunce sageti otravite in copiii lui Dumnezeu? Eu nu cred ca poate. Insa, se poate ca Dumnezeu sa ii dea lumina ca sa isi recunoasca vina si sa se pocaiasca pana nu va fi prea tarziu.
“iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc” (Matei 5.44)
Daca suferi pentru ca esti crestin, ferice de tine! Asa spune Biblia.
Un lucru e cert: daca oamenii te nedreptatesc, tu ai un Dumnezeu care iubeste dreptatea si nu isi va lasa copilul asuprit, si chiar daca este prigonit, nu este parasit, si chiar daca este trantit jos, nu este omorat.(2 Corinteni 4.9)
Dar, procesul prin care treci este ca si un foc si, daca nu ai trece prin el, nu ai putea sa rezisti presiunilor vietii care vor veni mai tarziu, exact ca si in povestea cescutei de lut, care traverseaza multe etape pana cand olarul hotaraste ca este gata. Ca si ea, si noi trecem prin modelare, slefuire, cuptor, etc…
Daca nu am avea experiente dificile, probleme, esecuri, viata nu ar avea culoare, nu am mai avea cum sa povestim biruintele pe care Dumnezeu ni le da si poate ca nu am stii cum sa ii tratam la randul nostru pe aceia care, la un moment dat vor trai aceleasi dezamagiri.
Dumnezeu vindeca pe cei cu inima zdrobita.
“Acum, fireste, nu putem vedea lumina soarelui care straluceste in dosul norilor, dar va trece un vant si-l va curata”( Iov 37.21)
“Neliniştea din inima omului îl doboară, dar o vorbă bună îl înveseleşte”( Proverbe 15.25)
Cand oamenii arunca cu pietre dupa tine, tu aduna-le si construieste cu ele o casa J
P.S. Draga B.D. am scris acest articol gandindu-ma si la tine, dar si la toti aceia care se simt raniti in sufletul lor.

3 comentarii:

  1. Symona, mulțumesc pentru cuvintele tale de suflet. Nu mă așteptat, nu mă așteptam să însemn ceva pentru cineva.
    Fii binecuvântată, fii plină de dragoste și mâna Lui să fie peste tine în fiecare clipă.
    Cu acordul tău voi pune postarea pe facebook deoarece cred că mai sunt persoane care suferă la fel ca mine!
    O noapte plină de căldura Tatălui!

    P.S. Cum ai trecut peste clipele în care cei care îi credeai prieteni te-au rănit?

    RăspundețiȘtergere
  2. B.D. Ma bucur daca ti-am putut fii de folos. Sunt de acor sa pui postarea, daca tu consideri ca merita.
    Am trecut cu greu, dar trebuia sa merg inainte. Dumnezeu va sterge lacrimile si nu ne da niciodata mai mult decat putem sa ducem, chiar daca noua ni se pare prea mult.
    Vioreld: multumesc, Dumnezeu sa fie laudat in toate!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta