joi, 5 iulie 2018

Copleşit de bunătatea Sa


După aşteptări îndelungi pot urma şi binecuvântări nebănuite. După frământări în rugăciune pot să apară şi rezultate folositoare.  Am înţeles că orice rugăciune în taină este ascultată. Orice suspin negrăit nu-I este ascuns Aceluia care cunoaşte orice gând al inimii. Şi cred că „El Îşi va împlini dar planurile faţă de mine şi va mai face şi multe altele.”(Iov 23.14) Astăzi simt recunoştinţă şi vreau să Îi spun doar atât : mulţumesc!
Uneori simţi că aşteptarea nu se mai sfârşeşte. Şi trec zile, trec ani şi tot mai mulţi nori se adună. Există totuşi o lumină care reflectă o promisiune pe care Domnul Dumnezeu ţi-a făcut-o, aminteşte-ţi! Speranţa pe care El o pune în suflet te va ajuta să aştepţi cu credincioşie. Pentru ea se merită să aştepţi chiar dacă nu ştii cum şi când, dar ştii că se va întâmpla. Chiar dacă totul ţi-ar sta împotrivă, pentru acel moment de bucurie se merită ani de trudă, de resemnare, de frământare sau incertitudine.  La un moment dat vei vedea rezultatul şi, copleşit de bunătatea Sa, te vei vedea  atât de mic, atât de neînsemnat şi totuşi aşa de mult preţuit! Dar, ce este omul? O fărâmă de praf, o umbra, dar în acest vas de lut a pus Domnul  o comoară şi a hotărât să bucure făptura ce a creat-o cu mâinile Lui!
Vrem să ştim totul, să putem controla ce va urma să se întâmple şi uneori nici nu avem linişte până ce nu avem acea siguranţă că deţinem controlul. Nu vei putea să deţii controlul absolut şi nici nu trebuie ca lucrurile să se desfăşoare conform planului Tău. Dă drumul cârmei şi învaţă să te laşi condus!
Aşteptările îndelungi nasc binecuvântări mari. Poate aştepţi de multă vreme, dar nu te opri! Nădejdea ta va fi răsplătită într-o zi. Nimic nu este ascuns de El, nici fapta ta neştiută de nimeni, nici încurajarea, nici mila sau dorinţa de a-I fi pe plac. Când voia Lui este prioritatea ta, când te temi să faci un pas greşit de la Calea Sa şi eşti gata să renunţi mai bine la ce-ţi doreşti  decât să-I greşeşti….El nu te va lăsa.
Astăzi scriu într-un moment de recunoştinţă faţă de bunătatea Domnului. Adesea am simţit mai mult tristeţea şi da, ştiu că în viaţă întâlnim mai multă durere decât bucurie, mai multe probleme decât rezolvări. De aceea preţuieşte clipele de bucurie ….puţine, rare, scurte, dar intense şi se merită să le trăeşti. Gustă fericirea atâtă vreme cât rămâi smerit în limitele ascultării de Dumnezeu  şi ai să afli “cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât este de mare bunătatea Lui pentru cei ce se tem de El. “(Psalmii 103.11)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta