miercuri, 25 iulie 2018

Toate la timpul lor


Îţi doreşti cu ardoare acel lucru şi tot aştepţi împlinirea lui. Te frămânţi adesea crezând că va fi posibil, dar la un moment dat constaţi că este chiar imposibil în ciuda eforturilor tale repetate, că a trecut timpul la care mai puteai spera. Te resemnezi şi cu durere accepţi moartea visului tău. Dintr-o dată însă se întâmplă ceva. Te uiţi şi vezi cum lucrurile se pun în mişcare după ce speranţele se stinseseră şi reapare siguranţa acea că se va împlini, dar nu cum  şi când te gândeai tu, ci la vremea pregătită de Dumnezeu, nu în felul cum ţi-ai imaginat, ci într-un mod şi loc neaşteptat. Ceea ce am scris nu este doar un scenariu, ci o realitate experimentată şi trăită de atâtea ori.
Există trei întrebări majore pe care le punem adesea în rugăciune . Uneori primim pe loc răspunsul care nu este aşa departe, alteori necesită  un timp de aşteptare îndelungă. Iar aceste trei întrebări sunt: CUM ? CÂND? şi UNDE?
Dacă te întrebi CÂND se va face acest lucru? iată că timpul la care Dumnezeu intervine este diferit de timpul gândit de tine. Uneori este necesar să înţelegi că îngrijorările tale cu privire la realizarea unui lucru nu valorează nimic şi că împlinirea unui vis nu ţine doar de efortul tău. Timpul Său este cel mai potrivit, pentru că nu este nici mai devreme, nici mai târziu. Aşa cum nu avem nici o putere asupra timpului la fel nu putem muta nici o secunda înapoi sau înainte, dar mai cu seamă lucruri mai mari decât acestea?
Dacă de întrebi CUM  se va face acest lucru?...înţelege că modul cum se vor împlini lucrurile te va lua prin surprindere adeseori. Modul lui Dumnezeu de a lucra, de a face lucrurile posibile, de a muta şi munţii din loc şi a netezi piscurile înalte îţi poate  arăta „cât de nepătruse sunt judecăţile Lui şi cât de neînţelese sunt căile Lui”.
Dacă te întrebi UNDE? ei bine, la El locul a fost deja pregătit şi doar ce vei păşi acolo unde te va conduce, dacă te laşi călăuzit de mâna Sa renunţând de cele mai multe ori la planul tău.
Doar crede că este o vreme şi pentru tine, este un loc deja pregătit într-un mod nebănuit şi care adesea te va copleşi. Îndrăzneşte să speri, să visezi şi acţionează după cum El te va îndemna!
Multe şi minunate sunt lucrurile pe care Domnul Dumnezeu le-a pregătit pentru aceia care Îl iubesc deoarece sunt iubiţi de El.
„Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” (Psalm 139.14)

Un comentariu:

Parerea ta