miercuri, 11 decembrie 2013

Rostul asteptarii

Cel fara ajutor trebuie sa astepte. Cel rabdator asteapta. Dar ce greu este pentru cel nerabdator si pentru cel tare sa astepte! Sa astepti pentru mantuirea unui suflet cand inima iti e zdobita in asteptare; sa astepti consacrarea unei vieti in ogorul lui Dumnezeu cand vezi ca lumea inlatura ca un gunoi ce este de pret; sa astepti pe Dumnezeu sa intervina si sa vezi ravagiile pe care le face satan in timp ce tu astepti; astfel de asteptari cer o mare credinta. Si totusi credinta care asteapta va vedea cu siguranta slava lui Dumnezeu care va veni peste acela care asteapta.
Iti da inima ghes sa faci ceva? Esti nerabdator pentru slujire si totusi impiedicat din toate partile? Iti este orizontul vietii atat de ingust din pricina imprejurarilor care au devenit aproape de nesuportat? Totusi, timpul de asteptare al lui Dumnezeu este cel mai bun pentru tine acum. Asteapta si vei vedea bariera ridicandu-se. Asteapta si vei vedea cum imprejurarile se schimba.  Asteapta si vei vedea cum Dumnezeu  lucreaza peste asteptarile si dorintele tale. Asteapta si vei vedea “cum nici n-a vazut vreodata ochiul asa ceva: ca un alt dumnezeu afara de Tine sa fi facut asemenea lucruri pentru cei ce asteapta totul de la El”(Isaia 64.4). “Bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului.”(Plangeri Ier 3.26)
Cand inimile noastre realizeaza ce este Dumnezeu , si ce este El pentru noi, avem odihna. Este odihna cereasca; cand cautam odihna in pustiu, uitam Canaanul.
          Daca un credincios are inca incredere in el insusi, va fi greu sa-l convingi de neputinta lui si de nevoia de a se increde in Dumnezeu.
          El va gasi rezolvarea problemelor cand va fi invatat sa spuna: “Trebuie sa raman linistit, caci eu nu pot face nimic.”J.N.D.
“Daca nu stii ce sa faci, nu fa nimic; daca nu vezi clar solutia, este mai bine sa stai linistit sis a nu faci nici o miscare, asteptand calauzirea de sus.”C.H.M. (sursa: Mana de dimineata)

Un comentariu:

  1. Multumesc pentru sfaturi! Trec printr-o perioada in care mi s-au epuizat toate resursele si nu mai am ce altceva sa fac decat sa astept in tacere ajutorul Domnului...

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta