duminică, 22 decembrie 2013

Cantarea Mariei

La cateva zile dupa aflarea vestii ca va purta pe Fiul lui Dumnezeu in pantece, Maria s-a intalnit cu ruda ei, Elisabeta care i-a confirmat cuvintele spuse de ingerul Gavriil. Atunci Maria, plina de bucurie, a adus o cantare de lauda lui Dumnezeu:
“Şi Maria a zis: „Sufletul meu măreşte pe Domnul şi mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mântuitorul meu,  pentru că a privit spre starea smerită a roabei Sale. Căci iată că de acum încolo, toate neamurile îmi vor zice fericită, pentru că Cel Atotputernic a făcut lucruri mari pentru mine. Numele Lui este sfânt, şi îndurarea Lui se întinde din neam în neam peste cei ce se tem de El. El a arătat putere cu braţul Lui; a risipit gândurile pe care le aveau cei mândri în inima lor. A răsturnat pe cei puternici de pe scaunele lor de domnie, şi a înălţat pe cei smeriţi. Pe cei flămânzi i-a săturat de bunătăţi, şi pe cei bogaţi i-a scos afară cu mâinile goale. A venit în ajutorul robului său Israel, căci Şi-a adus aminte de îndurarea Sa –cum făgăduise părinţilor noştri – faţă de Avraam şi sămânţa lui în veac.” (Luca 1.46-55)
Ea subliniaza dreptatea lui Dumnezeu, faptul ca El coboara pe cei mandri, puternici si bogati si ii inalta pe cei smeriti si satura pe cei flamanzi. Ea isi vedea atat starea ei, cat si starea poporului Israel spre care Dumnezeu urma sa-si trimita indurarea prin Isus Hristos.
Isus a avut o nastere modesta (grajd, iesle, pastori) si o viata asemenea. Inca o dovada a faptului ca “Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari. Şi Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt”.(1 Corinteni 1.27-28)
De aceea El a ales un popor mic ca numar, si desi multi sunt chemati la El, totusi sunt putini alesi, iar acestia merg pe o cale ingusta, si sunt priviti  “ca nişte întristaţi, şi totdeauna suntem veseli; ca nişte săraci, şi totuşi îmbogăţim pe mulţi; ca neavând nimic, şi totuşi stăpânind toate lucrurile.”(2 Corinteni 6.10).
In ciuda acestor lucruri, avem un Dumnezeu care si pentru noi face lucruri minunate, iar daca Maria a exclamat “ Cel Atotputernic a facut lucruri mari pentru mine”, la fel si noi suntem plini de bucurie ca Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau pentru a face lucruri mari pentru viata mea si pentru viata ta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta