marți, 5 noiembrie 2013

Cuvinte potrivite

Cuvintele nu-s doar simple vorbe, pot fi leac alinator sau sageti otravite. Gura vorbeste din prisosul inimii, deci ce ai strans inauntrul tau la un moment dat vei revarsa. Cu ce iti hranesti inima si sufletul, aceea va fi pe buzele tale.
Despre limba, acest mic madular, ne vorbeste si Iacov in epistola sa, cand spune ca:   “Din aceeaşi gură iese şi binecuvântarea şi blestemul! Nu trebuie să fie aşa, fraţii mei!”(Iacov 3.10)
“Prostia nebunului se cunoaste din multimea cuvintelor” (Ecles. 5.3) Ca si crestin trebuie sa iti controlezi mania, si o data cu ea sa-ti masori si cuvintele  pentru ca “Omul care nu este stăpân pe sine este ca o cetate surpată şi fără ziduri.”(Proverbe 25.28)

“Omul are bucurie să dea un răspuns cu gura lui, şi ce bună este o vorbă spusă la vreme potrivită! “(Prov. 15.23) Poate ca iti place sa ti se spuna cuvinte frumoase si incurajari, dar daca nu o vei face si tu la randu-ti  pentru altii, sa nu te mire ca intr-o zi nu le vei mai primi.
De cate ori Dumnezeu nu ti-a raspuns prin cuvintele unui om sau prin insusi Cuvantul Sau? Un raspuns  la vremea potrivita te face sa te simti minunat indiferent de canalul prin care il primesti. Tocmai de aceea, gandeste-te la ce raspuns alegi sa dai celorlalti si raspunde exact asa cum ai vrea sa ti se raspunda pentru ca “Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint.”(Prov. 25.11)
Si nu uita ca “Un raspuns bun este ca un sarut pe buze”.(Proverbe 24.26)
Deci, ce alegi sa raspunzi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta