vineri, 16 martie 2012

Norul calauzitor

“Întotdeauna era aşa: ziua, norul acoperea Cortul, iar noaptea, avea înfăţişarea unui foc.
Când se ridica norul de pe Cort, porneau şi copiii lui Israel; şi acolo unde se oprea norul, tăbărau şi copiii lui Israel.Copiii lui Israel porneau după porunca Domnului şi tăbărau după porunca Domnului; tăbărau atâta vreme cât rămânea norul deasupra Cortului.
Când norul rămânea mai multă vreme deasupra Cortului, copiii lui Israel ascultau de porunca Domnului şi nu porneau.Când norul rămânea mai puţine zile deasupra Cortului, ei tăbărau după porunca Domnului şi porneau după porunca Domnului.”(Numeri 9.16-20)
        Se intampla adesea sa nu mai vedem incotro sa punem pasul urmator si atunci se creeaza in noi o framantare, intrebandu-ne care este alegerea cea mai buna. Si cu cat ne gandim mai mult cu atat mai mult nedumerirea poate sa creasca. As vrea sa pot vedea si intelege mai dinainte urmarie alegerior pe care le voi face. Lucrurile, de fapt, vin impachetate cu totul altfel decat m-as astepta.
          Poporul Israel avea un semn dupa care pornea sau se oprea, semn lasat de Dumnezeu pentru ei. Ei traiau intr-o asteptare continua, sa vada ce va porunci Dumnezeu, cat sa mai ramana intr-un loc, cand sa plece. Cred ca fiecare din noi ne dorim un astfel de nor calauzitor pentru viata noastra.
        "Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele, si o lumina pe cararea mea." (Ps. 119:105) Avem insa acest Cuvant al lui Dumnezeu. Nu putem gasi si raspunsurile la orice nelamurire, dar stim ca aflandu-ne sub ascultare in lucrurile marunte, El nu ne va lasa fara raspunsuri nici in lucrurile mari. Israel nu stia cand va porni…putea sa stea o zi sau un an in acelasi loc. Nici noi nu stim cat avem de asteptat in aceeasi stare, dar fii sigur ca atunci cand va porni vei fii gata sa te ridici si sa-l urmezi.
“Dacă norul se oprea de seara până dimineaţa şi se ridica dimineaţa, atunci porneau şi ei. Dacă norul se ridica după o zi şi o noapte, atunci porneau şi ei.
Dacă norul se oprea deasupra Cortului două zile, sau o lună, sau un an, copiii lui Israel rămâneau tăbărâţi şi nu porneau; şi când se ridica, porneau şi ei.
Tăbărau după porunca Domnului şi porneau după porunca Domnului; ascultau de porunca Domnului, de porunca Domnului dată prin Moise.” (Numeri 9.21-23)
           Poate ca trebuie sa intreprinzi ceva nou pentru viata ta sau sa te opresti dintr-un lucru. Cere Domnului un nor pentru tine ca sa stii cand este momentul cel mai potrivit pentru a face pasul urmator. Acelasi Domn care ziua mergea intr-un stalp de nor ca sa-i  calauzeasca ne va trimite si noua Duhul adevarului care sa ne calauzeasca pe calea ce-o avem de strabatut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta