vineri, 23 martie 2012

Parerea cui conteaza?

Ce ar zice lumea? Dar prietenii? Putem trai intr-o teama permanenta de a nu gresi celorlalti.
Dar, cu cat am incerca sa ne straduim mai mult cu atata parca se intampla sa cadem exact unde ne pasa mai mult. De a cui parere iti pasa? Este corect si bine sa fim vorbiti de bine de toti oamenii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa traim intr-un efort continuu de a-i multumi pe toti. Dimpotriva, felul nostru de traire trebuie sa fie un exemplu pentru cei din jur. Pentru ca felul nostru curat si demn va spune mai mult decat incercarile nereusite de a nu ne compromite in fata semenilor.
Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni, trebuie sa ne pese de pozitia pe care o avem in El; sa nu existe motive in care sa fim vorbiti de rau, si chiar de se intampla cugetul nostru nu trebuie sa ne mustre… cand suntem plini de dorinta pentru bine.
Putem foarte bine sa ne formam o anume imagine inaintea oamenilor sau prietenilor.
      A fi complexat de ceea ce gandesc altii despre tine este un mod gresit de gandire, cata vreme nu ai dat motive. Sa nu traim cu temeri care chinuiesc sufletul, precum teama de a nu fii barfit,” nu lua nici tu seama la toate vorbele care se spun”(Eclesiastul 7.21) De asemenea, Pavel spune ca trebuie sa nu avem o parere mai inalta decat se cuvine despre noi insine, ci simtiri cumpatate. Dorinta de a fi apreciat, laudat sau vorbit de bine a existat dintotdeauna in om.
       “Cine este omul care doreşte viaţa şi vrea să aibă parte de zile fericite?
Fereşte-ţi limba de rău, şi buzele de cuvinte înşelătoare!
Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea!”(psalm 34.12-14)
    Aparentele pot insela, dar ceea ce esti poate fi dovedit din caracter, atitudine si cuvinte. Ignora parerile celor mai multi si concentreaza-te pe ceea ce doreste Dumnezeu sa fii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta