sâmbătă, 19 februarie 2011

Mantuirea si roada Duhului

De multe ori se asociaza “mantuirea” cu a merge la biserica, a face ceva pentru Dumnezeu, a darui, a sluji, a canta despre El, etc, desi aceste lucruri nu ne dau nici un drept sa credem ca suntem mantuiti.
“Prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni.”(Efeseni 2.8,9) Da, este o lucrare a lui Dumnezeu, deci nu prin meritul sau efortul nostru. Dar, cum poti stii ca esti mantuit? Exista o siguranta in ceea ce priveste mantuirea pe care o primeste fiecare om caruia i s-a facut harul sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Dar, mantuirea se observa prin prezenta Roadei Duhului.

“Roada Duhului, dimpotrivă, este:
dragostea,
                                       bucuria,
                                                                   pacea,
                                                                                       îndelunga răbdare,
                                                                                                                            bunătatea,
                                                                               
       facerea de bine,
                                                              credincioşia,
                                       blândeţea,
înfrânarea poftelor.”
                                            (Galateni 5.22,23)
Cine o are, are si mantuirea, cine nu o are, se inseala crezandu-se ca se afla pe o cale buna. Este bine sa le luam pe rand cele 9 componente ale roadei Duhului care formeaza un intreg, si sa ne autoanalizam, eu vad multe lipsuri…
Urmatorul verset “Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei. “(Galateni 5. 24) de fapt cred ca aici este cheia, fara rastignirea poftelor firii pamantesti, fara dezbracarea de omul cel vechi care se strica dupa aceste pofte inselatoare, adica fara curatirea de tot ce este nedemn de numele de crestin, si pana ce nu ne imbracam in omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, nu se poate aduce aceasta roada.
Nu este deloc de neglijat ca “intristarea care este dupa voia lui Dumnezeu,  aduce o pocainta care duce la mantuire.”(2 Corint. 7.10)
Asadar, esti mantuit(a)? Fie ca aceasta intrebare sa te cerceteze si sa nu gasesti pacea pana ce nu vei avea raspuns si rezolvare.
“Cum vom scapa noi daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare?”(Evrei 2.3)
„In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.”(F.Ap. 4.12)
“Har si pace de la Dumnezeu Tatal si de la Isus Hristos, Mantuitorul nostru.”(Tit 1.4)

4 comentarii:

  1. foarte frumos mesajul articolul, ilustratia si poza.
    Capitolul 2 sau 3 din Matei e o ilustratie atat de clara ca nu ajunge sa ne botezam si sa facem fapte bune ( vezi cum ii mustra Ioan Botezatorul pe farisei si saduchei)
    Apoi ii aseamana cu un pom neroditor care va fi taiat si aruncat afara.
    la fel si viata noastra cu Dumnezeu, fara aceste roade ne descalifica, ne asemanam cu pomul neroditor.
    Dumnezeu sa ne ajute sa avem dragoste si toate celealte vor veni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, daca dragostea lipseste nu e nimic, caci din ea deriva si celelalte. Sa facem deci, roade vrednice de pocainta noastra, caci dupa ele vom fi cunoscuti ca si crestini!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu cred ca prin El am primit mantuirea caci a purtat si pacatale mele si impreuna cu El am o viata noua si chiar aca uneori mai cad, El ma ajuta sa ma ridic...
    desi mai trebuie sa schimb multe la mine..

    RăspundețiȘtergere
  4. in fiecare zi avem de luat noi hotarari in ceea ce priveste conduita vietii, si in fiecare zi trebuie sa ne schimbam, sa-I dam voie lui Dumnezeu sa ne transforme.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta