sâmbătă, 12 februarie 2011

Sa fim multumitori


Am fost cercetata prin oameni care-L lauda pe Dumnezeu  in ciuda defectelor trupesti, acesti frati cu nevoi speciale, cum ii numim noi. Poate ca iti este greu gandindu-te la nevoile tale, dar crede-ma ca altii au nevoi mult mai mari decat ale tale..
Am intalnit oameni infirmi trupeste, dar in care arde o credinta vie si uimitoare, oameni la care te uiti si ai spune “ce poate sa faca Dumnezeu cu un astfel de om”? Si totusi aceste vase slabe marturisesc mai mult deacat tine care vezi, auzi, mergi si simti. De ce? Pentru ca asa a vrut Dumnezeu, ca tu sa-i vezi pe ei si  sa-ti fie un exemplu, desi esti sanatos, poate nu te-ai gandit daca ti-ar lipsi  unul din madulare, i-ai multumi lui Dumnezeu pentru asta?
Daca nu te-ai gandit serios pana acum, multumeste-I acum pentru ca te-a creat o faptura asa de minunata, chiar daca poate nu-ti plac anumite trasaturi si defecte ale trupului tau, El a investit in tine si o face mereu, in fiecare zi isi revarsa bunatatea peste tine, a pus in inima omului chiar si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde, de la inceput pana la sfarsit, lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu.(Ecles 3.11)
Crezi ca lui Dumnezeu nu-I pasa de situatia ta? De framantarile tale? De ce lasa El ca furtuna de vant sa arunce valuri si in corabia ta, si poate ca te clatini uneori, impins de valuri. Si ti se pare ca si ucenicilor, ca Domnul doarme la carma corabiei tale. Poate te-ai simtit lipsit de ajutorul Lui, dar crezi ca nu-I pasa de tine?
Pavel spunea ca de trei ori l-a rugat pe Domnul sa-i indeparteze tepusul si a primit acelasi raspuns pe care poate si tu l-ai primit: “Harul Meu iti este indeajuns; caci puterea Mea in slabiciune este facuta desavarsita. De aceea  ma voi lauda mult mai bucuros cu slabiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos sa ramana in mine.” (2Corinteni 12.9)
Domnul sa ne indrepte inima spre El, si sa fim multumitori in orice vreme si in orice imprejurare.
Dumnezeu ne da tot ce avem nevoie pentru a-I sluji Lui. Sa nu spui ca daca ai avea lucrul care-ti lipseste vei putea sa o faci mai bine, El te asteapta chiar acum, cu resursele pe care le ai astazi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta