joi, 26 martie 2015

Un pamant roditor

Pilda semanatorului, am tot citit-o fara sa imi dau seama ca, de multe ori am fost ca si acel
pamant neroditor, stancos, acoperit de spini.
„Iată, semănătorul a ieşit să semene.
Pe când semăna el, o parte din sămânţă a căzut lângă drum, şi au venit păsările şi au mâncat-o.
O altă parte a căzut pe locuri stâncoase, unde n-avea pământ mult: a răsărit îndată, pentru că n-a găsit un pământ adânc.
Dar, când a răsărit soarele, s-a pălit; şi, pentru că n-avea rădăcini, s-a uscat.
O altă parte a căzut între spini: spinii au crescut şi au înecat-o.
O altă parte a căzut în pământ bun şi a dat rod: un grăunte a dat o sută, altul, şaizeci, şi altul, treizeci.”(Matei 13.3-8)
“Când un om aude Cuvântul privitor la Împărăţie, şi nu-l înţelege, vine cel rău şi răpeşte ce a fost semănat în inima lui. Acesta este sămânţa căzută lângă drum.”
            Samanta cazuta langa drum. Ma gandesc de cate ori nu am inteles Cuvantul citit si am mers mai departe fara a starui in intelegerea lui? Si am plecat fara a fii cercetata de acest cuvant pentru ca, fara sa stiu, cel rau l-a rapit din inima mea. Asa de usor se intampla sa citim, nu intelegem si nu ne mai pasa…
“Sămânţa căzută în locuri stâncoase este cel ce aude Cuvântul şi-l primeşte îndată cu bucurie;
dar n-are rădăcină în el, ci ţine până la o vreme; şi, cum vine un necaz sau o prigonire din pricina Cuvântului, se leapădă îndată de el.”
            Samanta cazuta in locuri stancoase. Am ascultat un mesaj, sau o predica care m-a cercetat adanc. Am promis ca voi proceda corect de acum incolo. Poate ca au fost si lacrimi si pocainta…Totul parea ca infloreste si ca este roz, pana la o vreme cand, la primul test am cazut exact la capitolul la care am crezut ca voi fii mai puternica. Si, asemenea lui Petru, care fagaduise Domnului ca-si va da si viata pentru El, la prima tragere la raspundere…m-am lepadat.
“Sămânţa căzută între spini este cel ce aude Cuvântul; dar îngrijorările veacului acestuia şi înşelăciunea bogăţiilor îneacă acest Cuvânt, şi ajunge neroditor.”
             Samanta cazuta intre spini. De cate ori am auzit Cuvantul si am acceptat ca in viata de credinta trebuie sa renunt, sa ma lepad de mine si sa-L urmez pe Domnul? Totusi, la un moment dat am preluat controlul asupra vietii mele, incercand sa gasesc propriile solutii la probleme si am uitat sa-mi las grijile in seama Celui care a promis ca le va purta pentru mine. 
“Iar sămânţa căzută în pământ bun este cel ce aude Cuvântul şi-l înţelege; el aduce rod: un grăunte dă o sută, altul şaizeci, altul treizeci.” (Matei 13.19-23)
              Samanta cazuta in pamant bun. Si, de cate ori am auzit, am inteles si am pus in practica Cuvantul… Iar, rodul acestor fapte s-a facut cunoscut, prin: dragoste, bucurie, pace, îndelunga răbdare, bunătate, facere de bine, credincioşie,blândeţe, înfrânare a poftelor.
          Un pamant roditor este nevoie sa fie bine curatit, prelucrat cu diferite unlelte, bine udat ….Pentru ca samanta Cuvantului sa incolteasca, sa creasca si sa dea rod, trebuie ca mai intai sa gaseasca un vas curat in care sa creasca. La fel Dumnezeu va face sa rodeasca  acela care a experimentat sfintirea prin zdrobire si care a a fost bine udat cu apa din Izvorul vietii. Sa fim un pamant roditor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta