vineri, 10 august 2012

Viata si fericirea

“Cine este omul care doreşte viaţa şi vrea să aibă parte de zile fericite?
Fereşte-ţi limba de rău, şi buzele de cuvinte înşelătoare!
Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea!”(Psalm 34.12-14)
            Cu totii dorim viata si mai ales sa avem zile fericite. Se desprinde de aici  3 aspecte: autocontrolul asupra vorbirii( iar aici cu totii avem de lucrat si indreptat), control asupra faptelor, si urmarirea mentinerii pacii. Am ales cateva citate ale unor mari invatati ai vremii ca sa compar putin aceste cuvinte ale Scripturii.
           “Supravegheaza-ti cuvintele…ca sa-idai drumul unui cuvant e intotdeauna vreme, sa-l iei indarat, niciodata.”(B.M. Gracian)
            “Fiecare om este obligat sa faca binele altora atata cat ii este in putinta, si a nu fi nimanui de folos inseaman a nu valora nimic.”(R. Descartes)
               “Nu poti sa faci vreun rau cand ai doar dragoste in suflet.”(A. France)
               “Pacea inseamna inainte de toate o stare de spirit alcatuita din incredere, din intelegere reciproca, din nadejde in ziua de maine…pacea nu se proclama; pacea se cucereste…iar stradaniile depuse pentru ca ea sa izbandeasca sunt mai grele si mai indelungate decat cele pe care le implica orice alta cucerire…, iata de ce lupta pentru pace are un caracter sacru, caci ea trebuie sa nimiceasca pe cei mai inversunati dusmani ai muncii creatoare: indoiala si descurajarea; pacea nu e repaus, pacea nu e trandavie.”(N. Titulescu)
               Cautati sa traiti in Dragoste, si atunci mania, vorba rea, fapta urata sau ura nu va avea nici o putere asupra voastra. Dumnezeu este Dragoste, si daca esti din El si al Sau, atunci vei fii fericit.




2 comentarii:

Parerea ta