luni, 10 ianuarie 2011

Nu esti singur


Cred ca fiecare din noi ne confruntam la un moment dat in viata cu singuratatea. Nu stiu cum este singuratatea ta. Uneori devine chiar chinuitoare, iar cand ii acordam atentie nu mai da pace. Dar, este oare singuratatea ta mai mare decat a altora? Probabil, dar nu mereu.  Sa ne gandim la oamenii inchisi pentru credinta lor, de exemplu Richard Wurmbrand, condamnat la inchisoare si torturat pentru crezul sau, aflat singur, intr-o celula dizgratioasa...Dar, cu toate acestea, el marturisea ca Dumnezeu i-a fost alaturi mereu. Deci, prezenta Sa il insotea, nu era singur. Tu de ce te simti singur?
Este o fraza memorabilia care spune ca:      
Oamenii sunt singuri pentru ca ei construiesc ziduri in loc de poduri.”  Poti fi singur insa si in mijlocul prietenilor. Priveste totusi mai bine in jur, s-ar putea sa omiti prezenta celor care te inconjoara.
As vrea sa insist putin asupra singuratatii necesare prin care au trecut oameni despre care ne vorbeste Biblia.
Ilie a zis poporului: “Eu singur am ramas din proorocii Domnului”.(1 Regi 18.22)
“am ramas numai eu singur,si cauta sa-mi ia viata!”(1 Regi 19.10) Domnul ii raspunde ca “Mi-am pastrat sapte mii de barbati, care nu si-au plecat genunchiul inaintea lui Baal.”(1 Regi 19.8)
Moise trebuie sa petreaca 40 ani in pustiu, departe de conditiile oferite de casa lui faraon, cioban la oi. Si totusi, fara aceasta pregatire in pustiu nu ar fi fost capabil sa conduca poporul in urmatorii 40 de ani.
Singuratatea este uneori chiar necesara pentru a ne reculege in fata lui Dumnezeu. Domnul Isus “S-a suit  pe munte sa se roage, singur la o parte.”(Matei 14.23)
Voi incerca sa numesc singuratatea care este dupa voia lui Dumnezeu pustiu.
Pustiul este locul unde omul este purificat si in el se dezvolta caracterul lui Dumnezeu. In perioada noastra de pustiu este important  sa-I permitem lui Dumnezeu sa-si faca voia Lui in viata noastra. Lasa-L pe El sa se ingrijoreze cu privire la cum va functiona totul si cum vor lucra toate lucrurile impreuna...tu doar sa te lasi calauzit de El.
            Pustiul este locul unde ne duce Dumnezeu pentru a ne invata ca orice incercare de a face ceva pentru El, fara a avea calauzirea si capacitatea date de El, e fara folos, e zadarnic; este locul in care Dumnezeu ne incearca, ne smereste, ne curateste si rodeste in noi caracterul Sau. Este terenul de pregatire pentru slujirea viitoare. Cand El ne duce in pustie o face pentru a vedea daca suntem flamanzi dupa El sau daca vom flamanzi dupa confort si placere. Trecem printr-o vreme de uscaciune, de seceta spirituala pentru ca noi sa devenim insetati dupa El. Nu te afli in acest desert pentru ca tu ai  pacatuit; te pregateste pentru schimbarea care va veni.
“Iata, voi face ceva nou, si-i gata sa se intample: sa nu-l cunoasteti voi oare? Voi face un drum prin pustie, si rauri in locuri secetoase.”(Isaia 43.19)
Pentru a trece prin pustiu biruitori trebuie sa vedem realitatea asa cum o vede Dumnezeu. Dumnezeu te-a adus in acest loc pentru ca tu sa afli ce este in inima ta.
Nu inceta sa-Lurmezi pe El. Nu te da batut. Fii treaz si pastreaza-ti vie viziunea, nu conteaza cum sunt imprejurarile. Nu conteaza cat de greu iti este, nu uita ca
„...toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede”(Marcu 9.23)
Pentru singuratea ta cere Domnului puterea Sa!
Atata timp cat Dumnezeu este in inima ta, nu esti  singur niciodata!

4 comentarii:

  1. cat de multmi-au palcut ultimele cuvinte!:)si tto ce ai scris :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Amin! Asa este.

    "Singuratatea este uneori chiar necesara pentru a ne reculege in fata lui Dumnezeu."

    De multe ori e prea mult zgomot in jurul nostru si avem nevoie de un pic de liniste.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumos:d suntem in scoala Lui si ma bucur ca am parte de incercari pentru ca stiu ca ma asteapta o invatatura valoroasa din partea lui Dumnezeu. chiar daca uneori nu intelegem...sa avem mereu credinta ca El are ceva mai bun pregatit pentru noi. dupa nori urmeaza soare

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta