vineri, 14 ianuarie 2011

Internetul- intuneric si lumina

Nu este o noutate faptul ca stiinta a crescut remarcabil prin intermediul internetului. Preocuparile extrascolare ale copiilor si tinerilor tin intr-o proportie majora de prezenta sa. A devenit un flagel. Asemenea unui drog la care oamenii nu poate renunta, o capcana care prinde cu mare usurinta chiar pe cei ce se numesc crestini.
Partea buna este ca poate fi utilizat si in scopuri benefice, si asa cum graul creste impreuna cu neghina pana la seceris, la fel si pe internet postarile crestine isi fac loc pe langa atatea lucruri care pangaresc Numele lui Dumnezeu; pentru un crestin cred ca nici macar nu ar trebui sa-i starnesca curiozitatea “Nu puteti face tot ce voiti”. Daca simti placerea pentru lucrurile de Sus, vei simti dezgustul pentru celelalte.
Am evoluat odata cu stiinta. Cunostinta a crescut, dar odata cu ea  si pacatul…
Atentie! Internetul este o arma ce poate fi intrebuintata in doua scopuri extrem de diferite, sau mai bine zis un cutit, dar depinde cine il foloseste si in ce scop: fie poate salva vieti (in mana unui chirurg), fie poate distruge vieti (in mana unui asasin). Chiar daca este o unealta in mana celui rau care ruineaza din ce in ce mai multe vieti, totusi iata ca exista materiale crestine, bloguri, predici, cantece, legaturi intre crestini care pot fi mentinute numai prin acest mijloc de comunicare. In acest mare intuneric exista si mici lumini. Acolo unde Domnul coboara focul Sau, cel rau cauta cu orice chip sa-l stinga. Dar, daca o lucrare este de la Dumnezeu, va ramanea in picioare pentru ca biruinta este a Domnului. Sa sufle vantul, sa vina valuri si ploi, “Lumina celor neprihaniti arde voioasa, dar candela celor rai se stinge.”(Proverbe 13.9)
Multumim Tie, Doamne pentru aceasta binecuvantare! Va doresc tuturor sa fiti canale de binecuvantare prin orice cale, inclusiv prin cea a internetului!

2 comentarii:

  1. "Am evoluat odata cu stiinta. Cunostinta a crescut, dar odata cu ea si pacatul…"

    Ce bine ai punctat! "Cand stii mult ti se si cere mult" Intra-devar comform cartii Daniel cunostina a crescut enorm de mult din toate punctele de vedere, dar la ce folos?

    Apropo: am citit acum cateva minute un articol, inainte sa scriu mesajul acesta si m-am cutremurat.
    Era vorba de un articol despre porunca a treia sa nu luam Numele Lui Dumnezeu in desert si modalitatile prin care putem sa ajugem sa luam in desert Numele Lui. Voi prelua fragmente cele mai importante din articol. M-am cutremurat si asa prin studiul meu am ajuns la concluzia ca conteaza asa mult sa constientizeze Biserica ce inseamna fiecare Nume a Lui Dumnezeu si sa avem mare grija si reverenta fata de El in inchinare. Asa cum ai scris daca unii Il hulesc noi trebuie sa contracaram tot ceea ce ofera netul si sa aratam Cine este El si ca nu se lasa batjocorit. Sa avertizam!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos subiect, ma bucur ca esxista si o parte buna a internetului si ca exista oameni care se bucura de ea.:)

    >:D< nu stiu de ce, nu-mi apare cand scrii ceva nou la mien pe blog si de asta tot intarzii pe aici:(

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta