vineri, 12 ianuarie 2024

Tot ce avem este de la Dumnezeu

 


Ai putea să-I aduci ceva lui Dumnezeu ca venind de la tine, fără să-l fi primit de la El? Laudele, mulțumirea, rugăciunea, chiar și închinarea noastră vin de la El. Dacă nu ne-ar oferi resursele necesare, nu am putea iniția nicio faptă bună. Să recunoaștem că nimic bun nu vine de la noi, dacă El nu ar fi pus acolo o sămânță de bunătate.


“Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El. (Coloseni 1:16)


El le-a creat pe toate și pe toți.


Atunci, ce I-am putea aduce lui Dumnezeu?


-mulțumirile noastre? sunt pentru că ne-a dăruit cele necesare.

-laudele? sunt pentru că merită.

-roadele credinței? sunt tot daruri ale Sale.

-talentele noastre? le aducem în slujba Sa pentru că ne-a înzestrat cu ele.

-inima noastră? este deja a Creatorului ei.

“Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Şi dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit?” (1 Corinteni 4:7)


Orice ofrandă, orice slujire personală, o facem ca și răspuns la chemarea Sa. A trăi o viață după voia Domnului presupune puterea pe care Duhul Său cel sfânt o dă omului.


Împăratul David, la finalul domniei sale, după zeci de ani de experiențe cu Dumnezeu, Îl binecuvântează pe Dumnezeu în mijlocul poporului Israel, exclamând cu smerenie și recunoștință:  “Totul vine de la Tine și din mâna Ta primim ce-Ți aducem.” (1 Cronici 29:14) El declară astfel că tot ce are a primit de la Dumnezeu, și chiar și ceea ce îi dă el lui Dumnezeu i-a fost dăruit de către Dumnezeu. 


Doamne, ajută-ne să te putem vedea și recunoaște pe Tine în orice aspect al vieții în care am fi tentați să credem că Ți-am putea aduce vreun lucru ca venind de la noi!


“Din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.” (Romani 11:36)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta