joi, 13 august 2015

Care este sensul vietii tale?

       
 Fara un scop care sa intretina vie flacara dorintei de a inainta, viata nu ar avea sens.

         Te-ai oprit vreodata din mersul sau rutina zilelor intrebandu-te care este scopul vietii tale? Pentru ce traiesti? Pentru acel serviciu pentru care zi de zi trebuie sa te trezesti de dimineata? Pentru acea familie de care trebuie sa ai grija ca sa nu-i lipseasca ceva? Pentru acele activitati sau obiceiuri care iti ocupa cea mai mare parte  din zi?
Daca inca nu ti-ai fixat niste scopuri clare, poti sa te opresti acum si sa o faci. Intreaba-te si ce vrea Dumnezeu de la viata ta? Fara a te opri din mers si a face liniste in suflet, nu vei putea auzi vocea Lui.
        O viata lipsita de scopuri este o viata terna, fara culoare, bucurie si forta de a continua.
Viata condusa de scopuri nobile insa, va avea in ea puterea necesara continuarii existentei cu folos chiar si atunci cand lucrurile nu merg cum vrem noi.
         Poate ca doresti sa fii o binecuvantare, sa fii o incurajare , sa daruiesti din ceea ce ai si din ceea ce esti, sa te cheltuiesti cu folos in oameni, sa iubesti si sa primesti iubire, sa daruiesti mai mult decat ai vrea, mergand si cea de-a doua mila de loc, incercand sa fii asemenea lui Isus, sau sa ai dorinta sa influentezi generatiile prezente si viitoare.
         Intotdeauna sa ai cel putin un scop pe care sa-l revizuiesti cu regularitate si pentru care sa te rogi. Astfel, vei simti ca merita sa traiesti pentru ceva.
Sa nu fim atat de ocupati incat sa nu mai avem timp sa ne gandim la modul in care traim. Platon spunea ca o viata nesupravegheata nu merita traita.
            Traieste cu un scop! Traieste cu folos!

2 comentarii:

  1. Draga mea Simona, te-am nominalizat pentru leapșa ”Liebster award”:
    https://minafla.wordpress.com/2015/08/14/leapsa-colorata/
    M-aș bucura să citesc răspunsurile tale! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Simona, te-am nominalizat pentru leapșa ”Liebster award”.
    M-aș bucura să citesc răspunsurile tale! :)
    http://peurmelepasilorlui.blogspot.ro/2015/08/liebster-award-plus-rugamintea-narcisei.html

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta