miercuri, 29 aprilie 2015

Putere din umblarea cu Domnul Isus

           “Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru şi a lui Ioan, s-au mirat, întrucât ştiau că erau oameni necărturari şi de rând, şi au priceput că fuseseră cu Isus.”(Fapt. Apost. 4.13)
De ce lipseste puterea spirituala? De ce adesea ne simtim lipsiti de puterea de a marturisi mesajul incredintat? De ce lipsa de indrazneala si teama?
Pentru ca lipseste prezenta Domnului Isus. Cand esti plin de El, cand te alimentezi cu al Sau cuvant, cand renunti la mandria ta, cand recunosti ca fara El  esti nimic si tot ce poate pune stapanire pe tine este inlaturat, atunci te incarci cu putere sfanta si curaj.
            Petru si Ioan erau oameni simpli, neinvatati, dar asta nu a limitat desfasurarea puterii lui Dumnezeu prin ei. Pentru ca asa a hotarat El, sa isi faca lucrarea prin oameni slabi, ca sa demonstreze ca omul fara ajutorul si puterea lui Dumnezeu nu poate face nici o lucrare mareata.
             Ma uit la Petru si Ioan…comportamentul si vorbirea lor i-au facut pe ceilalti sa inteleaga ca umblasera cu Isus, pentru ca nu prin intelepciunea lor puteau sa-L marturiseasca, ci numai un miracol ii puteau schimba in acest fel de a fi. Poate ca si dorinta ta, ca si a mea, este ca  viata sa ne fie o reflectie a manifestarii dragostei lui Dumnezeu, sa priveasca cei din jur cu uimire si sa inteleaga ca umblarea cu Isus schimba inimi. Sa-L cautam pe Dumnezeu cat putem, unde putem, cum putem, iar El va privi inspre noi. Avem nevoie de puterea duhului Sau care da indrazneala, da curaj sfant si misca inimile.
             Ce aveau Petru si Ioan si nu avem si noi? O umblare cu Isus in toate aspectele vietii, o relatie apropiata din care deriva o cunoastere profunda a voii Sale pentru viata lor.
              Doamne, umple-ne cu duhul Tau cel sfant!

Un comentariu:

  1. Ce mult îmi place acest cântec! Am nevoie de o măsură nouă a Duhului în viața mea...

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta