vineri, 9 mai 2014

Nu depasi limita

In orice relatie trebuie sa existe limite, in vorbire trebuie sa ne stabilim limite, in comportament deasemenea.. si chiar in sinceritate este necesar. Ne place sa fim cat mai putin constransi, cu mai putine reguli, sa avem libertatea deplina.
De ce sunt necesare limitele? Pentru ca suntem tentati sa facem ce vrem, sa avem ce vrem…si nu-i bine intotdeauna.
Limitele nu te vor lasa sa faci tot ce firea ta te indeamna, dar ele te vor ajuta sa nu ai regrete mai tarziu.
Pune azi hotar timpului petrecut cu prietenii, in actiuni de divertisment, tv, computer, s.a.m.d.. Nu trebuie sa te lasi dominat de nici o activitate, tu trebuie sa tii sub control fiecare situatie. Iar cand Dumnezeu spune NU intr-o directie si tu nu asculti si mergi mai departe, sa nu te miri de necazul care va urma refuzand respectarea limitei Sale. La fel trebuie sa existe limite si intre relatiile dintre noi, pentru ca viata este frumoasa cand ne respectam. Sa fim oameni cumpatati, pentru ca Dumnezeu a lasat infranarea poftelor ca si roada a unei vieti transformate.
Sa nu te potrivesti cu ceilalti in vorbire doar pentru a le fi pe plac si sa-ti poti controla vorbirea. Regretele de mai tarziu pot fi inutile. Vorbirea si comportamentul este etalonul prin care poti face diferenta. Sa gresesti in vorbire nu este o scuza, ci doar o exceptie urmata de cainta.
Dumnezeu a trasat niste limite chiar si lui Adam, cand  i-a interzis sa guste din fructul oprit.
M-am gandit unde nu sunt limite si mi-am dat seama ca in  dragostea neconditionata nu sunt limite. De aceea iubiti cat de mult puteti “Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus”(Coloseni 3.17)
Si chiar daca ai depasit limita, nu uita sa franezi cat inca se mai poate :)

2 comentarii:

Parerea ta