miercuri, 12 iunie 2013

Ai pierdut, dar vei castiga

            “Tatal nostru din ceruri nu ia nimic din mana copiilor sai, decat  atunci cand vrea sa le dea ceva mai bun in schimb.(George Muller)
O usa inchisa, o oportunitate ratata, o incercare esuata, un plan naruit sau o relatie distrusa…privite in ansamblu si cu credinta, adica cu aceea incredere neclintita in lucrurile nadajduite, cu o puternica incredintare in lucruri care acum ni se par imposibil de realizat, privite din acest unghi pot fi intelese, dupa o vreme, ca si binecuvantari.
Prima intentie este aceea de a primi vestea rea cu dezamagire si suparare. Dumnezeu nu inchide niciodata o usa fara a pregati o alta pentru cei care ii sunt supusi. Frustrarea si mania nu trebuie sa fie modul de a reactiona la aceste lucruri, chiar daca din fire suntem tentati sa facem acest lucru. O sansa ratata poate fi drumul spre un nou inceput.
Am ales si trei exemple biblice in acest sens.
Priviti la Iosif caruia i s-au inchis cam toate usile si totul parea nefavorabil in viata sa….respins de fratii sai si aruncat intr-o groapa, apoi vandut ca sclav si dus departe de tatal sau intr-o tara straina, de unde mai apoi ajunge la inchisoare…ce mai putea urma bun? Totusi Biblia nu ne spune ca s-ar fi maniat sau ca ar fi cerut explicatii lui Dumnezeu asa cum multi altii ar fi facut-o.  Si totusi Dumnezeu avea un plan nespus mai maret pentru el si familia sa, asa cum spune mai tarziu: “Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine”.(Genesa 50.20)
Moise, este silit sa fuga de faraon tocmai la varsta la care ar fi trebuit sa aibe cea mai mare influenta, toate usile i se inchid si este nevoit sa traiasca in munti ascuns. Peste 40 de ani insa, Dumnezeu ii descopera planul Sau, caci el trebuia sa ajunga un deschizator de drumuri si un ghid exemplar pentru un popor numeros.
Iov  isi pierde averea, copiii, sanatatea sa….adica cam tot ce si-ar dori un om…si totusi el  mai poate sa exclame: “Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvintat.”  Dupa ce Dumnezeu ingaduie sa i se ia totul primeste indoit mai mult decat avusese la inceput.  
“Mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul lui.” (Eclesiastul 7.8)
             Cand o usa se incide, o alta se deschide; dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschispentru noi.(Hellen Adams Keller)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta