miercuri, 12 octombrie 2011

Fiti treji si vegheati!

“Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care
răcneşte şi caută pe cine să înghită.”( 1 Petru 5.8)
Te afli sub urmarire. Poate ca nu ai stiut. Dar e bine de cunoscut. Cel mai bine putem vedea asta  la Iov . El, om al lui Dumnezeu, care traia curat si in temere de Dumnezeu se afla sub urmarirea lui Satan:
“Domnul a zis Satanei: „De unde vii?” Şi Satana a răspuns Domnului: „De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el.”
 Domnul a zis Satanei: „Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău.”
Şi Satana a răspuns Domnului: „Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu?
Nu l-ai ocrotit Tu pe el, casa lui şi tot ce este al lui? Ai binecuvântat lucrul mâinilor lui, şi turmele lui acoperă ţara.
Dar ia întinde-Ţi mâna şi atinge-Te de tot ce are, şi sunt încredinţat că Te va blestema în faţă.”
Domnul a zis Satanei: „Iată, îţi dau pe mână tot ce are, numai asupra lui să nu întinzi mâna.” Şi Satana a plecat dinaintea Domnului”(Iov 1.7-12)
Domnul Isus intr-o imprejurare ii spune lui Petru: “Satan a cerut sa va cerna ca pe grau, dar Eu m-am rugat pentru credinta ta, ca sa nu se piarda.” Si eu si tu, ne aflam sub urmarire, trebuie sa stim asta. Pe de alta parte, mai stim ca cel ce vrea sa ne faca rau nu va putea trece de limita pe care Dumnezeu o stabileste. Dar, ii vei auzi racnetul, care de multe ori ne sperie si ne indeamna la compromis, minciuna, teama, ca sa ne scapam. Dar, oare scapam? De ce scapam?
Atentie! Ca cel rau e interesat de soarta ta ….si daca nu te poate avea, vei fi atacat….prin ganduri care te nelinistesc si vor sa te tina prizonier, prin imprejurari in care asteapta sa reactionezi cu manie, prin semenii care-ti pun rabdarea la incercare, etc….
Ce-i de facut?
Indemnul este: “Fiti treji si vegheati!” …o constiinta treaza, mai este timp de asa ceva? Cand traim intr-o era a vitezei, telefoane, sms-uri, mess, stress….si totusi timpul ni se pare limitat.
Poate ca vei spune ca tu stai tare si ca nu te prinde cu nimic, dar sa nu uiti ca esti supus slabiciunii si ca ai si tu puncte slabe in care poti fii atacat.
Pazeste-te! Cum? Viata este o lupta ….am auzit frecvent dictonul acesta. Si e adevarat, o lupta pe plan existential, social, familial, sufletesc, spiritual. Probabil ca intr-un fel sau altul luptam, si reusim sa izbandim, si daca nu poti fi compromis intr-un plan va incerca in altul. Si, daca tot stai asa tare, vei fi atacat  spiritual de acelasi vrajmas care si pe Iov la condus la ruina fara familie, avere, sanatate.  Ce urma? Care era scopul celui rau? Ca Iov sa se lepede de Dumnezeu. Ar fi reusit Iov, ajuns in pragul disperarii sa treaca incercarea daca nu avea o limita pusa de Domnul atunci cand ii spune Satanei “ asupra lui sa nu intinzi mana”?
Si pentru tine exista o limita, dar este important sa nu temi de “racnetul” sau.
Pentru asta, exista o sabie, un scut, o platosa, un coif . Aceste arme insemnand: Cuvantul sadit in inima si pus in aplicare atunci cand esti incoltit, credinta care iti da speranta in lucruri care nu le poti vedea acum, neprihanirea pe care numai prin credinta o poti dobandi si care nu poate niciodata sta in prezenta  pacatului, mantuirea care ti-a fost promisa si in care zilnic te poti bucura. Le-am gasit in comoara pe care si tu o ai acasa si pe care poate zilnic o deschizi sau nu. Vezi Efeseni capitolul 6.
“Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului”.(Efeseni 6.11)
Vestea buna este ca atata vreme cat te temi de Domnul in preajma ta se afla si un inger al Sau… nu esti doar vanat, ci si ocrotit, aflandu-te sub atentia directa a lui Dumnezeu. Fii treaz insa si vegheaza , bine inarmat si nu te teme, caci Domnul te poate scoate din cele mai mari probleme, framantari sau lucruri pe care acum le crezi imposibil de trecut.

Un comentariu:

  1. Asa este cel rau face planuri, dar noi trebuie sa ramanem langa El, daca il avem pe El nu ne putem teme de nimic.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta