joi, 27 ianuarie 2011

Vis neimplinit

Atunci cand planurile noastre de implinire a visului mor in mintea, vointa si emotiile noastre, El se pregateste sa le invie in felul Sau, iar scopul incercarii poate fi si acela de a vedea daca slujim visului sau Lui.
Cand o usa s-a inchis, cand acel vis ti s-a naruit si cand oportunitatea a disparut, nu trebuie sa ramai pe loc. E timpul sa:
-renunti;
-reinnoieste-ti credinta in Dumnezeul celei de-a doua sanse;
-cere-I un vis nou, uitandu-le pe cele vechi.
Imprejurarile din viata noastra lucreaza astfel incat la un moment dat ajungem sa fim foarte tulburati si sa nu intelegem scopul pe care Dumnezeu il are pentru noi…Tristetea abunda si parca nici o scapare nu mai vede cel deznadajduit. Cat de ciudat este sufletul omului…cine-l poate intelege cu adevarat? Cred ca doar Creatorul sau… cand parca ajunsi la mal simtim ca vin alte valuri si mai mari, sub greutatea carora stam gata sa cedam…
Putem noi spune cu toata inima: “chiar daca smochinul nu va inflori, vita nu va da nici un rod, rodul maslinului va lipsi si campiile nu vor da hrana, oile vor pieri din staule si nu vor mai fi boi in grajduri, eu tot ma voi bucura in Domnul, ma voi bucura in Dumnezeul mantuirii mele!”(Habacuc 3.17,18) adica chiar daca visele noastre nu se vor implini …tot ne vom bucura in El? Esti tu gata sa accepti planul Lui pentru tine, sa-I predai Lui controlul deplin asupra fiecarui aspect din viata ta? Daca da, atunci pregateste-te pentru o calatorie plina de surprize, dar nu fara pierderi…pentru ca o corabie aflata in larg, pe timp de furtuna, nu poate ajunge la liman daca nu va fi golita de greutati care ar putea s-o impiedice sa inainteze….  
 Inchei cu o maxima: “Optimistul vede trandafirul, nu ghimpii sai; pesimistul vede numai ghimpii, uitand de trandafir.”(Kahlil Gibran)
Sa privim spre trandafir si parfumul sau!

5 comentarii:

  1. visele , mereu suntem dezamagiti de ele, sau poate nu mereu, dar cred ca fiecare persoana afost cel putin odata sau macar odata dezamagita din cauza unui vis, sau poate am fost doar eu..
    iti acord dreptate in tot ceea ce ai scris:)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ai fost doar tu dezamagita....fiecare am fost sau suntem la un moment dat...dar sa nu ne pierdem speranta! Pentru ca visele pot deveni o realitate de necrezut atunci cand le incredintam lui Dumnezeu sa le implineasca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am recitit cuvintele tale. Ma doare sufletul la aceste cuvinte si sunt adevarate, dar asa greu le inghit :(

    "Imprejurarile din viata noastra lucreaza astfel incat la un moment dat ajungem sa fim foarte tulburati si sa nu intelegem scopul pe care Dumnezeu il are pentru noi…Tristetea abunda si parca nici o scapare nu mai vede cel deznadajduit. Cat de ciudat este sufletul omului…cine-l poate intelege cu adevarat?"

    si

    "Putem noi spune cu toata inima: “chiar daca smochinul nu va inflori, vita nu va da nici un rod, rodul maslinului va lipsi si campiile nu vor da hrana, oile vor pieri din staule si nu vor mai fi boi in grajduri, eu tot ma voi bucura in Domnul, ma voi bucura in Dumnezeul mantuirii mele!”(Habacuc 3.17,18) adica chiar daca visele noastre nu se vor implini …tot ne vom bucura in El? Esti tu gata sa accepti planul Lui pentru tine, sa-I predai Lui controlul deplin asupra fiecarui aspect din viata ta?"

    Am o inima asa grea, nici n-am stiut ca e asa dificil. Mi-e asa greu s-o accept. Sunt momente cand o primesc cu mintea mea, dar nu ajunge la inima.

    Sper sa nu am soarta tanarului bogat :( care si-a lipit inima de bogatie :(
    dar in acest moment asa ma vad.

    Cum voi reusi sa suport aceste valuri care vin si pleaca si iar apar? Stiu ca Dumnezeu e cu mine, de atatea ori mi-ati spus, dar problema e cu mine. Asa greu trec peste... Totul asa bine a pornit in toamna cand m-am rededicat Lui Dumnezeu si acum? Nici nu ma simt in stare sa ma pregatesc nici macar pt misiunea de maine dimineata si o sa am si eu un Cuvant. Ma intreb ce Cuvant? Ai zis bine cand ai zis: ca mai bine ar fi sa cercetam Scriptura. Azi nu am facut nimic in acest sens, nu m-am dus nici la corul tinerilor de tristete si suparare. As vrea sa nu-L pierd pe Dumnezeu, dar voi fi in stare?

    as vrea sa nu te mai obosesc, dar am avut nevoie sa iti scriu aceste lucruri.

    Cand ma gandesc ca in toamna eu am fost o resursa si o incurajare pentru cineva (stii tu) si acum...de altfel imi place cum scrii si cuvinte care cantaresc.

    RăspundețiȘtergere
  4. “Problema e cu tine”, ai dreptate; Uneori credem ca avem solutii la toate problemele…dar nici pe Iov prietenii sai, oameni intelepti, nu l-au inteles in durerea sa. Daca Dumnezeu a inceput in tine o lucrare, o va duce la bun sfarsit; stii si tu ca doar El te poate ridica, asa cum a facut-o de atatea ori, dar e nevoie si de implicarea ta in acest proces. Cred ca rugaciunea e cea mai potrivita in acest moment, apropie-te de El si El se va apropia de tine, cauta-L cu toata inima…
    Dumnezeu sa te sprijineasca si sa-ti dea putere sa-I accepti voia!

    RăspundețiȘtergere
  5. intelepte sfaturi, dar practica este mai greu....nu pot sa nu renunt...sunt preA dezamagita.....:-J

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta