vineri, 26 noiembrie 2010

Cand voia mea nu-i planul Sau

De multe ori ne facem planuri care fie se naruiesc, fie iau o cu totul alta cale, fie se implinesc daca sunt conforme planului alcatuit de Dumnezeu.
“Ascultati acum, voi care ziceti: Astazi sau maine ne vom duce in cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie si vom castiga! Si nu stiti ce va aduce ziua de maine! Caci ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur care se arata putintel si apoi piere. Voi, dimpotriva, ar trebui sa ziceti: “Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru.”(Iacov 4. 13-15)
“Nu te fali cu ziua de maine, caci nu stii ce poate aduce o zi.”(Proverbe 19.21)
“Domnul indreapta pasii omului, dar ce intelege omul din calea Sa?”(Proverbe 20.24)
Nu ne place atunci cand voia noastra nu se implineste. Chiar daca dorim un lucru bun, un lucru spre slava lui Dumnezeu. Trebuie sa fim constienti ca, daca un lucru nu este dupa voia Sa, atunci vom fi impiedicati pe orice cale, prin circumstante, oameni, probleme, etc. Astfel Domnul ne opreste fie sa alegem un anumit lucru, fie sa incepem ceea ce ne-am propus sau sa pornim intr-o calatorie. Nu ne place pentru ca nu stim ce lucrare are El acolo unde noi ar trebui sa lipsim sau de ce lucruri neplacute doreste sa ne scuteasca. Dar, “Dumnezeu tuna cu glasul Lui in chip minunat; face lucruri mari pe care noi nu le intelegem.”(Iov 37.5)
De cate ori nu ne vorbeste El asa de clar :”gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, asa sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre…tot asa si Cuvantul Meu care iese din gura Mea, nu se va intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele”(Isaia 55. 8,9,11)
Deci, ce mai putem zice? Ne putem doar pleca sub aceasta autoritate mai presus de gandurile si simturile noastre, recunoscand: ”Doamne, Tu esti Tatal nostru, noi suntem lutul si Tu olarul, care ne-ai intocmit: suntem cu totii lucrarea mainilor Tale”(Isaia 64.8), iar deciziile pe care le vom lua si planurile pe care le vom face stim ca se vor materializa in masura in care sunt in acord cu voia Ta, scrise mai dinainte in planul Tau cel vesnic. Faca-se doar voia Ta!

3 comentarii:

  1. Amin! Ma regasesc in ceea ce ai scris. Am avut parte de astfel de situatii si uneori am inteles de ce a fost mai bine "altfel", alteori nu, dar ceea ce a contat a fost ascultarea, acceptarea voii Sale...si nu a fost usor. Iti doresc o viata plina de biruinta in ascultare de Domnul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, la fel si tie! Niciodata nu este usor. Totdeauna va fi necesar sacrificiul voii noastre daca vrem ca El sa ramana in noi.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta