sâmbătă, 3 martie 2012

Arma rugaciunii

E cam tot ce mi-a ramas ca sa folosesc, e de prisos sa ma pot gandi la altceva, orice as incerca nu merge; nu pot sa pornesc mai departe decat daca las in uma mea trecutul si sa pornesc cu incredere spre viitor.
Dar, ca sa pot porni trebuie sa las greul ce ma apasa. De aceea, prin rugaciune, sufletul este eliberat, iar cand nu te poti ruga, asta inseamna ca porti poveri cu tine. 
Prin rugaciune poti sa-I spui lui Dumnezeu durerea ta,  sa aduci inaintea Sa sufletele pe care vrei sa le protejeze si ridice, si nu este doar un obicei, ci o realitate. Pentru ca “mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit”, dar la fel de puternica poate sa fie si rugaciunea unui pacatos care se indreapta cu cainta spre Scaunul de har al lui Dumnezeu.
“Cand va rugati sa iertati orice aveti impotriva” cuiva. Da, rugaciunea ta nu poate fi asculatata daca porti in inima neiertare, ura sau rautate pentru ca in Dumnezeu este lumina si dragoste.
Apostolul Pavel ne indeamna la trei lucruri de care sa tinem seama in rugaciune: sa staruim, sa luptam si sa veghem in rugaciune.
Staruinta- Rugaciunea facuta cu credinta este placuta Domnului. Nu inseamna ca voi primi raspuns imediat. Dar, necesita o perseverare, ceea ce noua ne lipseste de multe ori.
Lupta- De ce este o arma, rugaciunea? Pentru ca ea lupta contra uneltirilor celui rau, impotriva armatelor de duhuri care dau navala spre tine, contra gandurilor negre si a deznadejdii.
Vegherea- Sa fii treaz  in rugaciune. Chiar daca este un timp de meditare, al  aducerii aminte, sa nu devina un ritual, ci sa fie o stare permanent activa a mintii, fiind pe deplin constienti de lucrul adus inaintea lui Dumnezeu. Daca ma gandesc bine, atacurile din partea celui rau vin cel mai adesea atunci cand venim sa ne apropiem de Dumnezeu, prin rugaciune. Sa veghem pentru a nu fi privati de binecuvantarea pe  care inamicul nostru o poate distruge.
Voi, cei care folositi aceasta “arma” cunoasteti ca are putere si ca ati scapat din grele primejdii folosind-o.
Rugaciunea poate fii cheia apropierii de Dumnezeu, elibearerea de poveri sau starea devorba cu Tatal sufletului nostru. Dar, pentru voi, ce inseamna ea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta