duminică, 26 ianuarie 2020

Riscul unei schimbări


Uneori pare a fi mai lesne să rămâi în barca ta, decât să faci pași în afara ei. Să ieși din confortul tău pentru a face o schimbare arată ca o experiență anevoioasă. Să faci un pas în afara cotidianului pare destul de dificil și te temi, pentru că nu știi dacă vei face față. Dar cine știe dacă va fi mai bine sau nu? Poate că ai nevoie de o schimbare. Una în care viața să ți se schimbe cu 180 grade în anumite domenii. Nu va fi un lucru ușor, dar uneori este necesar.
Alege să faci acea schimbare, chiar dacă pe moment nu înțelegi ce rezultate vei obține. Uneori, un pas în zona de risc, poate fi un punct dincolo de care vei începe o experiență unică. Poate nu ești genul de persoană care ar încerca ceva nou cu ușurință, dar privește la cei care au făcut acest lucru și ia seama.
De ce nu ai alege schimbarea? Pentru că te-ai obișnuit cu vechiul mod de a face sau privi lucrurile și ți-ar fi greu să ieși din monotonie? Pentru că îți e teamă de consecințe, de riscul pe care îl poate implica alegerea ta? O schimbarea presupune întotdeauna un risc, o pierdere, un sacrificiu. Poate fi vorba de timpul tău, de resursele tale, de viața ta, dar poate fi și un câștig pentru care trebuie să menții ancora speranței ridicată.
Împărăteasa Estera a riscat propria viață și a mers mai departe la Împărat, lucrând cu înțelepciune, ca să ceară viața poporului său din mâna nimicitorilor. Ar fi putut să nu o facă. Ar fi putut să se ascundă și să se bucure de viața ei frumoasă de la palat. Dar ea a ales riscul, sacrificiul...”și, dacă va fi să pier, voi pieri”,( Estera 4.16) a spus ea, asumându-și ce avea să se întâmple. Ea a folosit curajul, în ciuda temerilor constante cu care s-a confruntat, pentru că îi păsa de viața oamenilor. Dacă îți pasă de viața semenilor tăi, atunci și tu vei alege să te implici și să faci acea schimbare dincolo de care poți avea bucuria unei victorii pe timp îndelungat.
Estera din dragoste pentru poporul său a ales să riște și să intre la împărat pentru a cere viața oamenilor din neamul său.
David a ales să iasă din mulțime și a riscat să-l înfrunte pe cel mai de temut dușman al oștirii lui Saul, din dragoste pentru Dumnnezeu și pentru apărarea onoarei Numelui Său.
Putem observa cum, dincolo de circumstanțele dificile în care s-au aflat, ei au ales să iasă din obișnuit, să riște să intre într-o luptă dincolo de care îi putea aștepta o biruință măreață sau eșecul. Ceea ce i-a determinat să se avânte a fost, în primul rând, dragostea. Dacă schimbarea pe care o faci are ca și motivație dragostea pentru oameni și Dumnezeu, atunci mergi înainte și nu lăsa vreo piedică să te oprească.
O viață de biruință este aceea în care te avânți în luptele vieții. Alege să fii actorul, nu doar spectatorul care asistă și își dă cu părerea. Alege să faci ca lucrurile să se întâmple. Poate că Dumnezeu te pregătește să faci o lucrare și te chemă prin diverse mijloace. Asigură-te că vei alege lucrurile la care El te cheamă. Chiar dacă, în prima fază, nu te vezi pregătit, dacă lucrarea este a Sa, vei fi echipat treptat și te vei bucura și de rezultate neașteptate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta