luni, 10 februarie 2014

Care este pretul tau?

Am primit o intrebare cu privire la valoarea baietilor si a fetelor, mai precis, de ce au acestia valoare? Si m-am gandit ca valoarea nu-i data de ceea ce facem  noi.  Consideram de cele mai multe ori un om valoros pentru statutul social, realizarile sale pe plan profesional, intelectual, financiar sau chiar spiritual. Daca am lua in considerare doar aceste aspecte acceptate de cei mai multi, atunci ar insemna ca aceia care nu au avut oportunitatea sau nu au acea capacitate de a se realiza intr-un anumit domeniu nu ar avea valoare. Asta spune lumea. Dar, ce spune Dumnezeu cu privire la valoarea ta?
“De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta.”(Isaia 43.4)
De ce am pret in ochii Sai? Pentru ca ai fost ales/aleasa dintre multi altii, Domnul s-a plecat spre tine si a zis: “Lui/ei Ma voi face cunoscut si viata sa va fi schimbata.”
Valoarea ta nu este data de ceea ce faci sau intreprinzi tu. Asta nu inseamna ca actiunile tale gresite nu iti vor influenta viata intr-un mod negativ.  Este adevarat ca rezultatul actiunilor tale trebuie sa fie o reflectie a valorii care exista in tine. Dumnezeu a pus in tine o comoara, si aceasta este Insusi Duhul Sau. “Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, şi nu de la noi.”(2 Corinteni 4.7) “Nu că noi, prin noi înşine, suntem în stare să gândim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastră, dimpotrivă, vine de la Dumnezeu.”(2 Corinteni 3.5)
Valoarea ta se datoreaza dragostei nemarginite a lui Dumnezeu, care a renuntat la viata Fiului Sau Preaiubit pentru ca erai pretios si nu voia sa te pierzi pe o cale gresita.
“Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, şi legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine.”(Isaia 54.10)
De aceea ai valoare in ochii lui Dumnezeu nu pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce a facut El pentru tine.
Am ales doar cate un verset prin prisma caruia putem sa deosebim valoarea unui om.
Ce da valoare unei fete? “ Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor,ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.”(1 Petru 3.3-4)
Ce da valoare unui baiat? "Si robul Domnului nu trebuie sa se certe; ci sa fie bland cu toti, plin de ingaduinta rabdatoare, sa indrepte cu blandete pe potrivnici, in nadejdea ca Dumnezeu le va da mantuirea" (2Tim.2:24-25).
Mai cred ca suntem valorosi atunci cand roada duhului se reflecta din viata noastra. “Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor.”(Galateni 5.22)
Asa ca esti valoros pentru eternitate! Nu irosi ceea ce ai primit. Ai grija de sufletul tau, pentru ca este o valoare de necontestat.
Tu, de ce crezi ca ai valoare?


2 comentarii:

  1. Nu o mai gasesc acum, dar chiar aseara am ascultat o melodie care zicea, nu pentru ce am facut eu ci pentru ce a facut El, nu pentru ce sunt eu ci pentru cine e El.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea, mi-ai atins inima! >:D<

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta