joi, 21 martie 2013

Psalmii.. .o colectie pentru un suflet insetat


         Cand iti plange sufletul, cand te dor amintirile, cand simti ca trebuie sa vorbesti cu Dumnezeu si nu stii cum, cand simti ca ai ajuns la niste concluzii si nu stii cum sa te exprimi, apeleaza la psalmi...Dumnezeu ne-a binecuvantat cu aceste ganduri care adesea reflecta exact ceea ce gandim si noi de multe ori, chiar daca in situatii diferite si in perioade diferite de acelea in care au fost scrisi.
Am extras doar cateva versete care va vor convinge de acest lucru....Da, "Cuvantul Tau este cu totul incercat, si robul Tau il iubeste."(Psalm 119.140)
            “Doamne, auzi-mi glasul dimineata! Dimineata eu imi indrept rugaciunea catre Tine, si astept.”(psalm. 5.3)
“Tu auzi rugaciunile celor ce sufar, Doamne! Le intaresti inima, iti pleci urechile spre ei”(Psalm 10.17)
“Pana cand, Doamne, ma vei uita neincetat? Pana cand Iti vei ascunde Fata de mine? Pana cand voi avea sufletul plin de griji, si inima plina de necazuri in fiecare zi?”( psalm 13.1-2)
“Dar, in stramtorarea mea, am chemat pe Domnul, si am strigat catre Dumnezeul meu; din locasul Lui, El mi-a auzit glasul, si strigatul meu a ajuns pana la El, pana la urechile Lui.”( psalm 18.6)
“Nadajduieste in Domnul! Fii tare, imbarbateaza-ti inima si nadajduieste in Domnul!”(Psalm. 27.14)
“Binecuvantat sa fie Domnul, caci asculta glasul rugaciunilor mele.””(Psalm 28.6)
“Binecuvatat sa fie Domnul, caci si-a aratat indurarea fata de mine: parca as fi fost intr-o cetate intarita. In pornirea mea nechibzuita, ziceam: “Sunt izgonit dinaintea Ta!” Dar Tu ai auzit glasul rugaciunilor mele, cand am strigat spre Tine.”(Psalm 31.21-22)
“Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El, si El va lucra.”
“Taci inaintea Domnului si nadajduieste in El.”
“Domnul intareste pasii omului cand ii place calea lui, daca se intampla sa cada, nu este doborat de tot, caci Domnul il apuca de mana. Am fost tanar si am imbatranit, dar n-am vazut pe cel neprihanit lipsit, nici pe urmasii lui cersindu-si painea.”(Psalm 37.5,7,23-25)
“Sunt fara putere, zdrobit cu desavarsire; tulburarea inimii mele ma face sa gem. Doamne, toate dorintele mele sunt inaintea Ta, si suspinurile mele nu-ti sunt ascunse.”(Psalm 38.8-9)
“Doamne, Dumnezeule multe sunt minunile si planurile Tale pentru mine; nimeni nu se poate asemana cu Tine.”(Psalm 40.5)
“Pentru ce te mahnesti, suflete, si gemi inlauntrul meu? Nadjduieste in Dumnezeu, caci iarasi Il voi lauda; El este mantuirea mea si Dumnezeul meu.”(Psalm 42.5)
“Eu ma voi lauda cu Dumnezeu, cu Cuvantul Lui, da, ma voi lauda cu Domnul, cu Cuvantul Lui. Ma incred in Dumnezeu si nu ma tem de nimic: ce pot sa-mi faca niste oamneni?’(psalm 56.10-11)
“Popoare, in orice vreme, incredeti-va in El, varsati-va inimile inaintea Lui!”(Psalm 62.8)
“Dar eu catre Tine imi inalt rugaciunea, Doamne, la vremea potrivita. In bunatatea Ta cea mare, raspunde-mi, Dumnezeule si da-mi ajutorul Tau!”(Psalm 69.13)
“Imi este mahnit duhul in mine, imi este tulburata inima inlauntrul meu.”(psalm 143.4)
“Oridecate ori  zic: “Mi se clatina piciorul!” bunatatea Ta,Doamne, ma sprijineste totdeauna. Cand ganduri negre se framanta cu gramada inlauntrul meu, mangaierile Tale imi invioreaza sufletul. ”(Psalm 94.18-19)
“Cum se indura un Tata de copii lui, asa se indura Domnul de ceice se tem de El. Caci El stie din ce suntem facuti; Isi aduce aminte ca suntem tarana. Omul! Zilele lui sunt ca iarba si infloreste ca floarea de pe camp.”(Psalm 103.13-15)
“Este spre binele meu ca m-ai smerit, ca sa invat orinduirile Tale.”(Psalm 119.71)
“Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea.”(Psalm 119.105)
“In ziua cand Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai imbarbatat si mi-ai intarit sufletul.”( Psalm 138.3)

Un comentariu:

Parerea ta