miercuri, 18 mai 2011

Asteptand cu rabdare

E grea asteptarea…inseamna in primul rand rabdare…asteptarea poate sa ceara lacrimi, dar are ca scop si formarea caracterului. Firea noastra vrea totul repede, acum, dar trebuie sa ramanem pe loc o vreme. Uneori nu putem inainta si tinta ne pare departe. Sa mai astept, dar cat sa astept? Sunt intrebari pe care vi le-ati pus poate frecvent. Dar, nu conteaza cat de mult vei astepta, conteaza sa te increzi in modul in care aceasta asteptare va avea un rezultat sigur, inspre binele tau. Ne indepartam prea usor de ceea ce ar trebui sa fie tinta alergarii noastre: “Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui si toate aceste lucruri va vor fi date pe deasupra.” Ce cautam noi mai intai? Sa ne fie implinite dorintele? Poate ca sunt bune aceste dorinte si in acord cu voia Domnului, dar mai intai de toate trebuie sa-L urmam pe El si apoi toate le vom primi.
“Te voi binecuvanta si vei fi o binecuvantare”..am luat acest indemn ca pentru mine. Il poti lua si tu. Si am crezut acest Cuvant al Domnului si mi-l reamintesc si astazi cand aspept ca planul Lui sa se implineasca in viata mea. Privind la Avraam…putem observa un exemplu real de asteptare…el nu a asteptat o saptamana, o luna sau un an…ci mult mai mult timpul implinirii fagaduintei lui Dumnezeu (fiul sau) si in aceasta perioada a reactionat si el de multe ori, a gresit, a incercat chiar sa grabeasca vremea, dar nu a facut altceva decat sa-si adauge suferinta in acest fel.
Sunt lucruri a caror implinire o asteptam…ar fi putut Avraam sa renunte la a mai astepta vazand ca lucrurile nu se schimba…dar ce l-a facut sa spere? Vocea lui Dumneze care ii vorbea si i-a repetat ca ceea ce i-a fost fagaduit se va implini. Nici un lucru nu este prea greu pentru Domnul. Asteptarea nu inseamna sa stai. Avraam a lucrat in acest timp, si-a continuat viata, dar din cand in cand se mai oprea si privea cerul si se gandea la fagaduinta pe care Domnul i-o facuse…intrebandu-se: cand se va implini?
Dar tu, ce astepti? Poate ca ai asteptari mari si indelungate, dar sa stii ca se vor implini, dar nu in felul tau, ci in felul lui Dumnezeu si cum este mai bine pentru tine, chiar daca nu intelegi acum.
Sa luam exemplul lui Avraam pentru ca “El nu s-a indoit deloc de fagaduinta lui Dumnezeu, prin necredinta, ci, intarit in credinta lui, a da slava lui Dumnezeu, deplin incredintat ca El ce fagaduieste, poate sa si implineasca.”(Romani 4.20,21) 

Un comentariu:

  1. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului Este bine pentru om să poarte un jug în tinereţea lui.Să stea singur şi să tacă, pentru că Domnul i l-a pus pe grumaz;să-şi umple gura cu ţărână, şi să nu-şi piardă nădejdea; să dea obrazul celui ce-l loveşte, şi să se sature de ocări. Căci Domnul nu leapădă pentru totdeauna.Ci, când mâhneşte pe cineva, Se îndură iarăşi de el, după îndurarea Lui cea mare: căci El nu necăjeşte cu plăcere, nici nu mâhneşte bucuros pe copiii oamenilor.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta