duminică, 16 iunie 2019

Piatra de temelie a familiei


Familia este precum o construcție. Dacă amândoi punem cap la cap fiecare cărămidă și o așezăm corect, atunci avem șanse să iasă ceva stabil și trainic. Pentru a construi un cămin este nevoie de înțelepciune. Se construiește greu, dar se dărâmă ușor.
Mai întâi este nevoie de o temelie solidă. Pe ce vrei să îți clădești căminul? Contează să pornești corect. Orice greșeală de la temeilie va costa mai târziu, și cu greu o mai poți îndrepta. Ai grijă cum pui temelia relației tale. Baza contează foarte mult.
Într-o familie, fiecare trebuie să vină cu câte o piatră pentru zidire, fiecare aduce câte o îmbunătățire. Fără o reciprocitate în ce privește creșterea relației, aceasta nu va putea dăinui. Frumusețea constă tocmai în aportul pe care fiecare îl aduce, prin încurajarea, prin dorința ca să fie de folos celuilalt, prin dăruirea fără speranță de răsplată.  Și toate se fac cu dragoste și din dragoste. Este o disciplină a iubi și a decide să faci tot ce îți stă în putință ca relația în familie să meargă bine. Nu va fi întotdeauna ușor, dar piatra de temelie pe care o pui are o importanță colosală.
La baza unei relații trebuie să stea o temelie. Alege să ai o temelie pusă în Domnul Isus Hristos. Ceea ce începi trebuie să fie ancorat în învățătura Sfintei Scripturi. Ea ne învață dragostea și respectul, cele două lucruri esențiale pentru trăinicia unui cămin. Urmând învățăturile Sale te vei bucura de armonie și vei descoperi adevărata înțelepciune, necesară pentru a duce o viață de familie împlinită. Să acoperi, să ierți, să crezi în celălalt chiar și atunci când îți înșeală așteptările, să faci bine și atunci când ți se răspunde cu rău, să iei apărarea, să ajuți, să lucrezi fără a te da înapoi și tot ce începi să duci la bun sfârșit. Așa dăinuiește o familie.
Decide să iubești chiar și atunci când nu vei primi ceea ce îți dorești sau când dorințele tale nu coincid cu așteptările pe care le-ai avut. La baza unei relaţii sănătoase stau dragostea, respectul, încrederea, sinceritatea, comunicarea, iertarea şi multe alte elemente fără de care s-ar destrăma foate curând.
Mă gândeam… ce poate ține doi oameni împreună atâta timp? și mi-am dat seama că liantul unei relații de familie este angajamentul dragostei. Nu doar acea dragostea pasională, care atrage uneori, dar care în timp se diminuaeză, ci acea dragoste ce reprezintă o alegere conștientă, personală, voită. Atunci când rațiunea se împletește cu sentimentul, rezultă o dragoste durabilă.
Apropierea sufletească și spirituală a celor doi nu se poate realiza în absența unității determinată de apropierea de Dumnezeu. Tot ce începe cu Dumnezeu, va dăinui. Chiar dacă vor veni încercări, vor exista incertitudini, toate acestea nu vor putea să clatine acea relație bazată pe o temelie solidă. Atunci când îți încredințezi relația în mâna Dumnezeului ce le poartă pe toate și mergi împreună cu El pe drumul vieții în doi, chiar și imposibilul devine posibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta