luni, 5 decembrie 2011

Intrebari ce te framanta

Simti ca ai ajuns la capat de drum? – Priveste mai atent, poate fi doar inceputul altui drum.

Te simti lipsit de bucurie si nelinistit? – Roaga-te!
Ai pierdut un lucru drag ce-l pretuiai asa de mult? – Invata ca toate lucrurile le ai pentru o vreme, si daca iti lipseste inseamna ca nu mai era necesar.
Visul a carui implinire o asteptai de multa vreme pare sa nu mai prinda contur pentru tine? – Asteapta inca, usile se pot deschide din locuri neasteptate.
Nu ai siguranta in privinta a ceea ce va urma pentru tine si te temi de un viitor atat de nesigur?-  Puneti toata increderea in Dumnezeu; El iti cunoaste trecutul, prezentul si viitorul. Siguranta o poti avea doar in El.
Nu-ti mai iese nimic asa cum ai vrea tu si parca si planurile tale se naruiesc? – Cere intelepciunea de sus, si ea iti va fi data, dar cu credinta ca o vei primi si fara vreo indoiala.
Te simti parasit de prieteni sau de frati, si nu mai este nimeni care sa te mangaie? – Este un prieten care tine la tine mai mult decat un frate: mergi la El, pentru ca sfatul si mangaierea ce ti-o poate da El nu se compara cu nimic in lumea aceasta.
Iti lipseste o directie in viata sau crezi ca ai pierdut-o pe cea pe care ai avut-o candva?- Deschide Biblia, in ea vei descoperi Calea vietii si Viata adevarata dupa care tanjesti, dar sa o cauti cu rugaciune.
Iti lipseste dorinta inflacarata dupa Dumnezeu pe care altadata ai avut-o din plin? – Ea va reinvia in tine, atunci cand vei lasa lucrurile care acum sunt o prioritate pentru tine si Il vei pune pe primul loc in dorintele tale pe Dumnezeu si Il vei cauta cu tot sufletul, cu toata puterea si cu tot cugetul pe El. Intrucat si eu ma aflu aici, si doresc sa-I simt prezenta binefacatoare sufletului meu, ma aflu in aceeasi alergare cu cei care Il doresc mai mult pe El si vor sa-L caute din toata inima.
Si cate intrebari nu ar mai fi la care poate nu gasesti raspuns ca si mine, poate nu le vom descoperi sensul cat vom trai sau poate ca inca nu le-a sosit momentul. Acum vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos, dar atunci, vom vedea fata in fata. Si pana atunci, oricat de neintelese iti vor parea lucrurile pe care le vei trai, sa te gandesti doar la un lucru: ca toate lucrurile lucreaza spre binele tau, atata vreme cat te vei afla in planul de mantuire al lui Dumnezeu si cata vreme ii vei fii devotat si credincios.

Un comentariu:

Parerea ta