luni, 4 mai 2015

Ce este casatoria

Casatoria, potrivit definitiilor date de cei carora le-am luat interviu, este un adevarat atentat la dragoste. Fiecare dintre cei intrebati doresc sa contopeasca doua lumi distincte: lumea lui si lumea ei, in loc sa renunte la ele pentru a naste un nou univers.
Bobul de grau este barbatul care tine bine legat in coaja lui continutul pretios, anuntand painea zilnica a inimii. Faina este femeia, care, prin finetea albului, face posibila painea n cuptorul dragostei. Fiecare dintre ei fiind parte a aceleiasi graunte.
Dragostea este o alegere pe baza unor nevoi launtrice puse de Creator pe baza unor principii care protejeaza relatia de dragoste.
Casatoria este dragostea in rochie diafana de seara, care ne atinge placut cu parfumul ei, dar si dragostea in salopeta, care face smotru in bucatariesi in baie. Este dragostea pe bicicleta in drum spre o amarata care nu are ce sa manance sau dragostea intr-o discutie la patul unui bolnav de cancer, care este mangaiat de speranta care i se da ca o realitate fericita. Casatoria este o imagine a ceea ce este Dumnezeu, daca este lasat sa o reuseasca El. Este o relatie care inspira intimidate si sacrificiu. Este o viata concentrata  asupra scopului lui Dumnezeu. Este apropierea inceputa in noi si dusa dincolo de noi.      George Uba - “Taie-mi o felie de dragoste”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta