miercuri, 12 noiembrie 2014

O scrisoare adresata tinerelor fete

Dragi fiice ale Imparatului,

Salutari in Numele binecuvantat al Celui ce ne uneste inimile!
Ati ajuns la un moment atat de frumos si de important al vietii! Celor vioaie si sprintene, viata li se pare captivanta, cutezatoare si plina de speranta. Celor mai timide si nehotarate , poate ca viata li se pare inspaimantatoare, nesigura si coplesitoare. De fapt, viata cuprinde toate aceste aspecte. Dumnezeu a planificat-o in felul acesta ca sa fim echilibrati.
Tineretea este un timp frumos, pentru ca va dezvoltati calitatile, va descoperiti talentele si Ii ingaduiti lui Dumnezeu sa va descopere planul pe care Il are cu viata voastra. Este un timp pretios pentru ca este un prilej favorabil de a lua deciziile care va vor influenta caracterul pentru toata viata.
Cum sa fructificati din plin tineretea? Sunt nenumarate cai. Uitati-va in jur la aceste prilejuri nelimitate. Intai vine credinciosia fata de familie. Nu va veti bucura mai bine de viata in alta parte, daca nu v-ati dovedit responsabile si de incredere acasa, in familie. Implicati-va in lucrarile care va stau la indemana si veti cunoaste satisfactia care vine in urma “slujirii Domnului”.
Daca Dumnezeu ne conduce spre o slujba de interes pentru noi, El poate sa ne dezvolte talentul  si sa ne ofere resursele de care avem nevoie.
Unele surori nu stiu exact ce vor decide sa faca, sau poate ca dorintele lor tainice nu se implinesc. Dar Dumnezeu a dat tuturor daruri care trebuie puse in valoare. Rugati-L pe Dumnezeu sa va descopere aceste talente si sa va ajute sa le folositi spre slava Lui. Apoi fiti sensibile la raspunsul Domnului. El va raspunde rugaciunii celui ce se pune la dispozitia Lui. Folosindu-va de talentele voastre, veti gasi satisfactie si implinire in viata. Aceasta va ajuta sa gasiti locul pe care Dumnezeu l-a pregatit special pentru voi.
Cea mai mare bucurie vine in urma incredintarii personale ca impliniti voia lui Dumnezeu. Bucurati-va de rolul pe care l-a pregatit Dumnezeu pentru voi. Trebuie sa  impliniti acest rol spre slava Lui. Casatoria, dorita de multi, nu este voia lui Dumnezeu pentru toate fetele. Implinirea in viata de celibatar vine atunci cand recunosti aceasta dorinta naturala, cand o incredintezi lui Dumnezeu si Il rogi pe El sa iti planifice viata. Veti fi inviorate sa  vedeti calauzirea Lui in viata voastra si ca El lucreaza in inima voastra si va da “dupa placerea Lui, si vointa si infaptuirea”. Aceste experiente ne ajuta sa avem frumusetea multumirii. Aceasta frumusete este rodul unei relatii personale profunde cu Hristos.
Savurati aceste momente special ale vietii voastre pentru ca Hristos le-a pregatit pentru voi!
“Recunoaste-L in toate caile, si El iti va netezi cararile”.
Bucurandu-ma de statulul de printesa a Imparatului,
Joanna.

                                            Din “Home Horizons” nov 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta