joi, 7 august 2014

Sa oferim daruri speciale

Darul comunicării personale. Cum te simți atunci când cineva te caută pe neasteptate doar să îți spună că te apreciază, că îi ești un prieten adevărat? Un simplu telefon, o scrisoare, un e-mail îți poate schimba starea de spirit în câteva minute.
Darul de a ști să asculți. Sunt multe situații în care cineva apropiat își dorește atenția noastră. A asculta concentraț o persoană cu ochii și inima, vei transmite mesajul: ”Sunt lângă tine, ceea ce îmi spui este important. Apreciez prietenia noastră.”
Darul de a râde. Victor Borge afirma: ”Râsul este cea mai scurtă distanță între doi oameni”. El prelungește viața și este un mare dar, unul care poate fi oferit și celorlalți, ușor și des. Nu lăsați să să se piardă glumele bune, povestirile, fragmentele comice din filme sau emisiuni, afișele amuzante sau bancurile. Împărtășiți-le și altora.
Darul aprecierii. Wlliam James spunea: ”Cel mai profund principiu al naturii umane este dorința arzătoare de a fi apreciat.” Atunci când cineva face un lucru drăguț pentru noi, este important să ne exprimăm aprecierea, să dăruim la rândul nostru.
Darul unui sfat bun. De-a lungul istoriei, nenumărați oameni realizați au afirmat că un sfat bun a fost cheia succesului lor. Totuși, nu oricine îl cere și nu oricine are nevoie de el, însă, a oferi un sfat bun celui care este dispus să asculte, este cel mai prețios cadou pe care îl puteți face.
 Darul empatiei. Capacitatea de a te pune în locul interocutorului te ajută să înțelegi situația prin care el trece, să simți emoții, sentimente de care acesta se lasă dominat. Identificându-ne cu ceilalți, reușim să tolerăm anumite neplăceri, să nu judecăm, tocmai pentru că am trecut prin situații similare.
Darul iertării. Nimeni un este perfect, toți greșim. În consecință, este important să oferim iertare, așa cum și noi, la rândul nostru suntem iertați când cauzăm durere altora. Iertarea ne eliberează de emoțiile negative inutile și ne permite să mergem mai departe spre lucruri mai bune.
Darul rabdarii. Acesta poate fi un dublu cadou, apare ca rezultat al înțelegerii. A avea răbdare cu cineva, a explica, fără să ne impacientăm, dovedește un caracter de prețuit, ceea ce întărește relatiile cu cei din jur.
Darul citatelor. Frumusețea unui citat constă în faptul că este scurt, la obiect, plin de înțelepciune si sfaturi imbogatindu-ti  spiritul. Gasiti-le, adunati-le si oferiti-le celorlalti. Este un mod simplu de a face un serviciu cuiva.
Darul unei recomandări bune. Atunci când faci o mare descoperire care îți îmbogățește viața, este bine să o împărtășești cu ceilalți. Aceasta poate reprezenta: o emisiune TV, o carte, un film, un restaurant, un medicament, un serviciu, un mesaj frumos, o muzica buna. Prin aceasta recomandare , vei spune de fapt: “Acest lucru mi-a adus bucurie in suflet. Vreau sa fac acelasi lucru pentru tine.”
Darul unei maini de ajutor. De multe ori ne confruntam cu sarcini mari, dificile, care cer abilitati speciale pentru a le rezolva. Este de apreciat atunci când cineva se oferă să ne ajute. Indiferent dacă este oferit la serviciu, acasă, la școală, sau în societate, prin ajutorul primit economisim timp, energie, dar mai ales, câștigăm un prieten.
Darul de a invita. Fie că este vorba despreun eveniment, o nuntă, o petrecere, un eveniment sportiv sau un prânz cu un prieten, invitația este bine primita. In acel moment, mesajul transmis celuilalt etse:”vreau sa fii cu mine. Prezenta ta este o binecuvantare.”
Darul iubirii. Fiecare dintre noi se simte grozav atunci cand primeste afectiune. O strangere de mana, o sarutare pe obraz, o imbratisare, fiecare gest poate exprima caldura. Ofera darul iubirii.
Darul incurajarii. Poti fi o persoana talentata, animata de succes, insa, te afli sub carapacea temerii; este dificil sa te afirmi si talentul tau ramane in umbra. Totusi, cand cineva are incredere in tine si te sustine, te incurajeaza, situatia se schimba. Cuvintele ofera literalmente curaj, conducand, in mod remarcabil catre realizari.
Darul rugăciunii. Atunci când suntem în impas și reușim să scăpăm, când cineva se roagă pentru binele nostru, suntem fericiți. Rugăciunea – comunicarea cu Dumnezeu, este cea mai prețioasă activitate de care este capabilă ființa umană, darurile ei devenind comori de neprețuit. (din Revista "Impreuna")

3 comentarii:

  1. Un cuvânt plin de iubire pretuieste atât de mult si totusi el costa atât de putin.

    Daca vei avea aur în sufletul tau, în licariri de aur va straluci tot ce porneste de la tine

    Ceea ce-ti defineste caracterul nu e ceea ce spui, ci ceea ce faci, si cum ii faci pe altii sa se simta.

    Nicolaie Iorga

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase daruri, doresc sa intru in posesia lor si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le poti avea, depinde doar de tine, daca vrei sa le aplici :)

      Ștergere

Parerea ta