joi, 17 iulie 2014

In treacat prin crizele vieti

Iti este foarte greu…incerci sa cauti o rezolvare daca ar exista, iti dai seama ca nimic nu ar putea sa rezolve problema ta si ca situatia va fi asa pe termen lung. Si, cu cat timpul trece, parca problemele se intensifica.
Ti-ai dat seama in sfarsit ca te afli intr-o criza. Iti pui niste intrebari: De ce trebuie sa trec prin aceasta situatie? Care este scopul crizei? Nimic nu este la intamplare, cu atat mai putin destinul tau influentat de dificultatile actuale. Daca te-ai intrebat, nu inseamna ca vei primi si un raspuns rapid. De multe ori este necesar sa induri evenimentul pe care il ocolesti, sa faci exact ceea ce iti este teama.
De ce pot fi utile momentele de criza in viata ta?
Prin asta Dumnezeu iti poate vorbi, iti poate reaminti locul din care ai plecat, sa te scape de eul si pretentiile tale, te poate face constient ca esti doar un om slab si ca intr-o zi destinul tau pamantesc se va sfarsi, iti poate schimba traiectoria viaetii si vei fi cercetat.
Criza determina in primul rand o cautare dupa ajutorul lui Dumnezeu. La necaz vii inaintea Lui, chiar daca la bucurie ai uitat asta. Si, cine poate sa mangaie mai bine decat El? Daca te-ai indepartat de El si ai neglijat Cuvantul Sau, criza te poate readuce la locul in care ar fi trebuit sa te afli in ce priveste relatia cu Creatorul. Si durerea pe care astazi o simti asa de profund, maine poate dezvalui in ea o binecuvantare.
Ai ajuns la capatul puterilor tale? Adu-ti aminte ca Domnul a spus ca : “El da tarie celui oboist si mareste puterea celui ce cade in lesin.”(Isaia 40.29)
Si veste buna este ca din orice criza exista si o iesire. Mai rabda putin , si vei vedea lumina.
“Acum, fireşte, nu putem vedea lumina soarelui care străluceşte în dosul norilor, dar va trece un vânt şi-l va curăţa;”(Iov 37.21)
Va invit sa vizionati povestea cestii de ceai si veti gasi cu siguranta o asemanare cu cel putin un moment din viata voastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta