luni, 19 mai 2014

De la cioburi la vase de pret

Dumnezeu poate sa vindece o inima sfaramata, dar pentru aceasta trebuie sa-i dai toate cioburile.
Ne vine greu sa lasam chiar totul in grja Lui, pentru ca povestea este a noastra si credem ca noi stim cel mai bine ce-i mai bun pentru noi. Dar, pentru ca El sa te ridice trebuie ca mai intai sa te cobori, in smerenie inaintea Sa.
Preferam sa risipim aceste cioburi in loc sa le strangem si sa venim cu ele inaintea Sa. El, le poate da din nou o forma, El poate sa lipeasca un vas si sa-i redea utilitatea. Lasa-ti inima cand este ingreunata de poveri sa se descarce in fata Domnului.
Nu plange dupa cioburile vietii tale. Vasul tau poate fi din nou folositor. Singur nu-l vei putea repara pentru ca, daca o vei face,  exista riscul sa se sparga la cea mai usoara lovitura.
Este un timp in care trebuie sa lasi furtuna din viata ta sa se linisteasca. Este acea vreme cand nu trebuie sa faci nimic, doar sa astepti in tacere acel ajutor in acceptarea voii Sale in supunere, singurul gand calauzitor fiind acela ca toate vor lucra spre binele tau vesnic.
“Iată, chiar suferinţele mele erau spre mântuirea mea.”(Isaia 38.17)
Este insa si o vreme in care trebuie sa incepi sa construiesti ceea ce s-a surpat.
In general ne lamentam dupa o pierdere, un esec, ca si cum ar fi fost cel mai pretios lucru pentru care am lucrat. Tot nu am inteles ca nu vom stapani vesnic  pe acest pamant. Cata vreme ne lipim asa usor de lucruri, de oameni de pe pamant, ne va fi cu atat mai greu sa suferim infrangerile si dezamagirile.
Nimanui nu-i este usor sa rabde chinul, dar increderea in promisiunile lui Dumnezeu te ridica si mai apoi iti da si puterea de a drege sparturile pentru a-ti atinge scopul pentru care ai fost creat.
Poate ca Dumnezeu asteapta sa constientizezi ca toate resursele ti s-au epuizat si ca nu mai poti face nimic prin propriile puteri. In acel moment ochii tai vor privi in sus si vei spune ceea ce demult El asteapta de la tine: “Doamne, Tu poti sa faci ceea ce eu nu pot!” Si slava Lui ca poate sa faca chiar mai mult decat iti poti imagina. Si, pentru ca esti un vas de pret, nu te va lasa asa cum esti acum, si chiar daca trebuie sa ia ciob cu ciob, o va face,  pentru ca intr-o zi sa fi din nou folositor Stapanului Tau.

2 comentarii:

  1. Eu de la un timp nu ma mai simt folositoare, parca nu mai stiu cum sa il las pe El sa lucreze, si mai mult ca sigur am doar cioburi, acuma astept si sper ca aceste cuvinte sa se implineasca si la mine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar si cand nu te simti, tu poti fi de folos, insasi prezenta ta pentru cineva poate conta enorm cand te afli la locul potrivit si orice cuvant pe care il spui intr-un mod intelept poate sa zideasca.
    Dumnezeu sa te intareasca si sa-ti dea din nou putere pentru a fi o binecuvantare!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta