luni, 20 ianuarie 2014

Ce sa Ii cerem Lui Dumnezeu

“Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.
Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide.”(Matei 7.7-8)
Oare orice cerere va fi satisfacuta? Orice cautare isi va gasi raspunsul? La orice usa vei bate se va deschide? Daca lucrurile nu stau asa, atunci la ce se refera acest  verset? M-am intrebat si iata ce am primit ca si raspuns, o abordare poate putin diferita.
“Cereti si vi se va da” Ce sa cerem?  La ce fel de cereri raspunde Dumnezeu? Sa cerem intelepciune si pricepere.
Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. Dar s-o ceară cu credinţa”(Iacov 1.5)
“Domnul S-a arătat în vis lui Solomon noaptea şi Dumnezeu i-a zis: „Cere ce vrei să-ţi dau.”
Dă, dar, robului Tău o inimă pricepută, ca să judece pe poporul Tău, să deosebească binele de rău! “(1Imparati 3.5,9)
“Cautati si veti gasi” Ce sa cautam?  “Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”(Matei 6.33) Cum putem face acest lucru? Nemaiindeletnicindu-ne tot timpul cu lucrurile acestei vieti care oricum nu se vor mai termina, ci avand privirea indreptata asupra lucrurilor care nu pier, cautand sa strangem comori nepieritoare.
“Bateti si vi se va deschide” Unde sa batem, la ce usi? “Exista o Usa a harului, a indurarii Lui Dumnezeu si aceasta Usa o gasim in Domnul Isus Hristos. Isus le-a mai zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Eu sunt Uşa oilor. Eu sunt Uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra şi va ieşi şi va găsi păşune.”(Ioan 10.7,9) Multe usi ne stau astazi incuiate si nu le putem deschide…Dumnezeu are chei pentru fiecare, dar poate ca nu ne este inca de folos sa patrundem in acel loc. Si daca o usa insista sa nu se deschida poate este spre binele nostru si ne poate feri de alte pericole. Isus este Usa oilor si cine bate la aceasta Usa va intra intr-un loc care ii va potoli foamea si setea sufletului.
Asadar, iata concluzia la care am ajuns cu privire la acest verset:  cere o inima priceputa si intelepciune ca sa poti deosebi voia Lui Dumnezeu, ce este bine si ce-i rau; cauta Imparatia Lui mai inainte de a cauta alte lucruri si bate la Usa care este Isus Hristos si vei primi ceea ce are nevoie sufletul tau.

2 comentarii:

  1. Eu cred ca acest verset poate fi interpretat si altfel cel putin in prima parte, cea cu cereti si vi se va da, si pot spune , ca l-am si experimentat.Sunt de acord ca trebuie sa cerem intelepciune dar aici cred ca se refera sa cerem orice atata timp cat e in regula, cat nu incalcam legea Lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este Lavi, "ca tot ce vom cere cu credinta prin rugaciune vom primi" daca nu "incalcam legea Lui". Eu am gasit aceste doua exemple, si mi s-au parut relevante pentru ca sunt niste cereri in acord cu voia lui Dumnezeu.
    Multumesc pentru opinia ta si ma bucur ca ai experimentat aceste lucruri.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta