joi, 10 mai 2012

Inaintand in lupta

“am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac. Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!”(Romani 7.18-19)
         Exista o lupta teribila in noi insine, o lupta a noastra cu noi insine. De ce? Pentru ca suntem supusi  atacurilor care vin in mintea noastra. …Obiceiuri, persoane , idei sau ganduri, toate acestea pot fi cauze ale unor lupte interioare. Ceea ce este de remarcat insa este faptul ca aceste lupte nu au sfarsit si consuma pe cel in cauza. Pentru ca exista o lume a intunerecului pe acest pamant, vor exista si astfel de lupte. Ce se intampla insa atunci cand crestinul este cuprins de ele? Vom spune: exista nistre arme cu care putem lupta; si este adevarat, insa de multe ori se intampla ca radacinile sunt foarte adanci si ne simtim lipsiti de putere in fata acestor atacuri care ne cuprind fiinta.
Asaltul asupra mintii este mare….si e bine sa ne gandim fiecare in ce punct suntem mai sensibili pentru ca exact acolo cel rau va veni sa ne loveasca. El este acela care instiga la ura, la fapte necuviincioase sau la vorbe grele si rele. Regretam zadarnic mai apoi daca ne reintoarcam din nou si din nou la vechile fapte.
Un prieten m-a indemnat sa ascult cartea “Cel ce sfarama lanturile robiei”, si este lesne de inteles ca dusmanul sufletului nostru se afla intr-un total dezacord cu ceea ce ne indeamna Dumnezeu in Cuvantul Sau. Insa, vestea cea buna este ca indiferent cat ai fii de prins in mrejele intunericului de care ti se pare ca nu poti scapa, exista o salvare si pentru tine si ceea ce te robea sa-ti devina supus, insa e bine de luat aminte ca aceste legaturi, atat de puternice pe cat par pot fi cu usurinta sfaramate de Cel ce are putere asupra lor. La porunca Lui valurile s-au potolit, la fel si vantul, Lui duhurile ii sunt supuse, bolile au leac si robii primesc eliberare.
As vrea sa vorbesc despre eliberare pentru ca foarte multi sunt prinsi in ceva anume care fara sa ne dam poate seama ne-a captivat  timpul si viata.
Si pentru a le identifica trebuie sa-ti pui niste intrebari, ca acestea: care sunt acele lucruri care te duc in robie? Care sunt lucrurile care te framanta? La ce te gandesti in timpul tau de repaus? Cu ce te ocupi in cea mai mare parte a timpului ?
Pentru a schimba un obicei sau pentru a renunta la el trebuie sa-l inlocuiesti cu altceva. De aceea creeaza-ti deprinderi noi si construieste ceva util atat tie cat si altora. Dumnezeu are nevoie de lucratori si micul tau ajutor poate fii de un folos imens.
Lynn Austin ilustreaza in  cartea sa “Lumina din intuneric” laturi ale vietii sclavilor din America secolului 19. Multi dintre ei erau deplin incredintati ca “Stapanul Isus” le va da intr-o buna zi liberate si chiar fara ca ei sa se rascoale impotriva stapanilor. Aceasta era robia fizica, insa multi dintre ei erau “liberi” numai prin faptul ca Il slujeau pe Dumnezeu prin vietile lor.
O data pentru totdeauna Domnul Isus, la cruce a sfaramat lanturi ale pacatului (“a luat robia roaba” )……In momentul in care vei accepta eliberarea Sa, constient ca si tu ai fost rastignit impreuna cu El, si ca trebuie sa traiesti o viata noua si libera prin El, atunci vei incepe experimentarea liberatii depline. Nu va fi usor sa te mentii pe linia de plutire, insa incepe prin a cere ajutorul Lui si staruieste asupra eliberarii tale definitive. In acelasi timp insa, ai nevoie sa te umpli cu Apa din Izvorul nesecat care vine din Dumnezeu. Domnul Isus este Apa vie si te poate inviora in fiecare zi atunci cand vorbesti cu El si iei aminte la Cuvintele Sale. Facand acest lucru zilnic vei avea victorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta