joi, 5 aprilie 2012

Fii un rob al lui Dumnezeu

Şi robul Domnului nu trebuie să se certe, ci să fie blând cu toţi, în stare să înveţe pe toţi, plin
de îngăduinţă răbdătoare, să îndrepte cu blândeţe pe potrivnici.” (2 Timotei 2:24, 25)
  De la cine vine ura, cearta, neintelegerile, vorbele grele, mania? Sunt fapte ale firii pamantesti si toate vin de la tatal lor, dumnezeul veacului acestuia. In viata copiiilor lui Dumnezeu intervin probleme cu care zilnic ei trebuie sa se confrunte, adesea sageti otravitoare din partea celui rau, si numai un ostas care si-a luat toata armatura pe el va putea tine piept acestor uneltiri.
Daca te afli intr-o problema, daca esti chinuit, batjocorit, cand ti s-au spus vorbe rele pe nedrept ….urmeaza cuvantul care spune asa: “Daca va robeste cineva, daca va mananca cineva, daca pune cineva mana pe voi, daca va piveste cineva de sus, daca va bate cineva peste obraz, suferiti!”(2 Corinteni 11.20)
Adica sa nu raspundem provocarilor, sa nu folosim arma razbunarii asa cum firea ne-ar indemna, pentru ca numai Dumnezeu are dreptul s-o foloseasca, sa nu incercam a ne face singuri dreptate, numai El face dreptate, mila si judecata.  "Pune , Domane, o straja inaintea gurii mele, si pazeste usa buzelor mele!"(psalm 141.3)
  Fii un om al pacii, urmand ca si model pe Domnul pacii. Si atunci pacea ta va fi ca un rau care va inunda si alte vieti. Si "prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii.”(Ioan 13.34)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta