marți, 27 decembrie 2011

Indemn si pentru tine

Noroadele îl întrebau şi ziceau: „Atunci ce trebuie să facem?”
Drept răspuns, el le zicea: „Cine are două haine să împartă cu cine n-are niciuna; şi cine are de mâncare să facă la fel.”
Au venit şi nişte vameşi să fie botezaţi şi i-au zis: „Învăţătorule, noi ce trebuie să facem?”
El le-a răspuns: „Să nu cereţi nimic mai mult peste ce v-a fost poruncit să luaţi.”
Nişte ostaşi îl întrebau şi ei şi ziceau: „Dar noi ce trebuie să facem?” El le-a răspuns: „Să nu stoarceţi nimic de la nimeni prin ameninţări, nici să nu învinuiţi pe nimeni pe nedrept, ci să vă mulţumiţi cu lefurile voastre.”(Luca 3.10-14)
        Pentru fiecare categorie sociala Ioan Botezatorul avea un indemn, un sfat spre pocainta, spre indreptare. Vamesi, ostasi sau oameni din popor erau sfatuiti sa-si indeplineasca slujba astfel incat sa fie gasiti credinciosi in lucrurile realizate. Poate ca esti elev, student, invatator, medic sau muncitor…si pentru tine este un indemn. Trebuie sa-ti duci la indeplinire indatoririle profesionale intr-un mod onest si vrednic de chemarea primita. Poate te intrebi ce ar trebui sa faci, sa schimbi…Deschide Cuvantul lui Dumnezeu si vei primi intelepciunea spre a corecta sau adauga. El iti va arata ce este potrivit cu lucrarea ta. Si, daca vei cere cu credinta un indemn pentru viata ta, il vei primi. Si vei intelege ce ar trebui sa schimbi, sau sa faci mai bine, sau cum sa folosesti darul pe care l-ai primit astfel incat Dumnezeu sa fie slavit prin lucrarea ta. Tu esti acela care poti face cel mai bine slujba incredintata, dar totdeauna este loc de mai bine. Poate ca trebuie sa te pregatesti mai temeinic, sa daruiesti fara sa astepti in schimb ceva, sa inveti sau sa mustri pe altii, sa fii un indrumator, un incurajator si sfatuitor, sa te porti in asa fel incat viata ta sa reflecte un exemplu in fata colegilor.
          Cere Domnului, azi, un astfel de indemn care sa te insoteasca de-a lungul anului ce se apropie.
“Zilele noastre trec ca si corabiile cele iuti”, dar ramane ceea ce am facut.
Sa va binecuvanteze Domnul si anul ce vine cu viata din belsug!

2 comentarii:

  1. Un An Nou cat mai bun iti doresc, plin de reusite si bucurii sufletesti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Symona
    păstrează-te în dragostea lui Dumnezeu, aşteptând îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viaţă eternă.
    La Mulţi Ani!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta