miercuri, 31 august 2011

Pe urmele pasilor Tai

Nu pot stii ce urmeaza la rascrucea ce va veni. Azi pot fi sus si maine jos, insa imi doresc sa fiu altfel. De fapt, de ce dorim sa fim altfel? Sa ai ceva ce nu ai sau  sa fii altfel decat esti, in dorinta de mai bine pe plan spiritual, sufletesc, material sau fizic.
Nu stiu ce va fi dupa ce se va sfarsi incercarea care sta sa apuna. Viata….cum poate fi definita? Ca o aventura as zice, un necunoscut in care patrundem si inaintam in mod continuu.
Pentru crestin exista dorinta de a fi mai sfant. Cineva spunea ca ar trebui sa locuiasca izolat de lume pentru a nu pacatui cu limba sau pentru a nu se lasa pangarit de vorbele si imaginile ce i se ofera.  Dar, chemarea lui Dumnezeu nu este aceea de a ne retrage ci dimpotriva, de a merge si a-L arata pe El: “Nu te rog sa-i iei din lume, ci sa-i pazesti de cel rau.”(Ioan 17.15) Uneori se poate sa existe dorinta de a te desprinde de lume, sa fii singur, fara a te mai supara sau deranja cineva, dar in loc sa te retragi, mai bine te-ai schimba pe tine, ca tu insuti sa poti deveni ceea ce ai vrea sa vezi in ceilalti si “ce voiti sa va faca voua oamenii faceti-le si voi la fel”(Luca 6.31)
Domnul Isus trebuie sa fie exemplul nostru dupa care sa ne transformam, si astfel sa calcam pe urmele Sale. El propovaduia Evanghelia in mijlocul oamenilor, in Templu, din cetate in cetate, in casa bolnavilor, la nunta, de vorba cu leprosi, farisei sau invatatori, pe munte sau pe malul marii. Din cand in cand insa se retragea singur pe munte sau intr-un loc pentru a se putea ruga si intalni prezenta Tatalui, pentru a se conecta la Sursa puterii Sale. Iar in ceea ce priveste anturajul Sau era format din ucenici, petrecand timp cu ei si incredintandu-le invatatura pe care trebuia sa o impartaseasca dupa Inaltarea Lui pentru ca toti sa-L poata cunoaste si trai o viata de biruinta. La fel si tu si eu, acelasi lucru trebuie sa-l facem si noi, pe urmele pasilor Sai….sa citim Evangheliile si vom descoperi cum a trait Domnul si acesta ne va fi exemplul si apoi sa ne plecam in rugaciune pentru a putea fi cu adevarat ceea ce El vrea sa fim.
Incepe de azi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta