vineri, 16 decembrie 2011

Fii smerit!

Cuvantul lui Dumnezeu ne indeamna sa fim impodobiti cu smerenie in legaturile noastre unii cu altii.
El smereste si El inalta, si de multe ori poate ca ai ajuns la concluzia ca: “ Este spre binele meu ca m-ai smerit, ca sa invat oranduirile Tale”. (Psalm 119.21)
Indemnul dat de apostolul Petru femeilor in privinta tinutei lor este acela ca “Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara care sta in impletitura parului, in purtarea de scule de aur sau in imbracarea hainelor, ci sa fie omul ascuns al inimii, in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu.”( 1 Petru 3.3,4)
Dumnezeu te smereste, dar nu te umileste, pentru ca umilinta o face cel rau ca sa ne induca intr-o stare de jos. A umbla smerit nu inseamna a te umili. A fi smerit inseamna sa te poti pleca si asupra nevoilor semenului tau, sa nu te vezi mai presus decat fratele tau chiar daca esti mai tare decat el sau mai superior, sa ai ingaduinta fata de cel mai slab decat tine si  sa nu-ti afisezi intelepciunea decat cu masura.
Daca te ridici si te vezi tare prin propriile realizari si se intampla sa uiti de la cine ai primit puterea sa faci aceste lucruri, cand inima incepe fara voie sa se ingamfe si sa te simti stapan pe tine si pe ceea ce poti tu realiza, atunci se poate intampla ca Domnul sa trimita un vant care sa darame inaltimile tale ascutite.
De ce sa fii smerit? Pentru ca Domnul inalta pe cei smeriti si avem un exemplu, cel al Domnului Isus care era bland si smerit cu inima.
Asadar: “Smeriti-va inaintea Domnului si El va va inalta!”(Iacov 4.10) si nu veti regreta niciodata!

3 comentarii:

  1. amin asa este.... toate lucrurile lucreaza pentru binele celor cel iubesc pe Dumnezeu. spunea Adi gliga la un moment dat...."stiti care e insuccesul nostru? ca nu suntem destul de jos ca sa putem fi ridicati" de acolo de jos inveti cele mai bune lucruri.
    ma bucur ca am putut fi de folos cu postarea anterioara.... am mai facut una...e o poezie foarte incurajatoare.... Domnul sa te binecuvinteze si sa te intareasca

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta