duminică, 13 martie 2011

Obisnuinta

Exista pericolul de a ne obisnui cu Biblia,  si astfel sa devenim insensibili la indemnurile ei.
Daca nu ai foame si sete dupa Cuvantul Scripturii poti sa-ti pui deja un semn de intrebare. Situatia este asemanatoare cu a unui om bolnav, al carui apetit scade si este lipsit de forta. Daca apar astfel de simptome , trebuie sa fim atenti! Sa nu devina o rutina, chiar daca motivatia este buna, dar daca lipseste puterea totul e zadarnic.
Sa luam aminte, sa nu traim intr-o lume de basm, sa credem ca Dumnezeu este cu noi si noi de fapt sa fim prinsi in mreaja obisnuintei.
Putem pretinde ca Il cunoastem, posibil sa stim teoria foarte bine, dar asta nu ajuta cu nimic.
Este un obicei bun, acela de a cerceta zilnic Biblia; problema intervine atunci cand devenim asa de obisnuiti incat nu mai gasim placerea si dorinta aprinsa, vie, de a ne satura cu Painea care S-a coborit din cer sa dea lumii viata. Sa nu fim niste crestini anemici, lipsiti de insufletirea si viata pe care o da puterea Cuvantului lui Dumnezeu. Daca Cuvantul Sau ramane in noi, atunci vom fi vii si lucratori dupa cum Cuvantul este viu si lucrator, si el nu se intoarce fara rod la Dumnezeu care l-a dat. Prezenta roadei duhului in noi confirma pozitia noastra in raport cu aplicabilitatea Cuvantului auzit si mai apoi trait.
Poate ca ati trait si voi acel sentiment plin de dor, in care fiind departe de cei dragi, sa primiti o scrisoare de la ei. Cum v-ati simtit atunci? Nerabdatori sa o cititi, nu-i asa?
Te indemn dar, citeste Biblia nu ca pe un ziar, ci ca pe o scrisoare primita de Acasa!
Atentie, sa nu cadem in cursa aceea  in care multi crestini isi insemneaza Biblia, dar niciodata nu permit sa fie marcati de ea.

Un comentariu:

  1. Pe mine Biblia m-a schimabt si imi pare rau ca de multe ori nu reusesc sa o rasfoiesc asa cum trebuie insa am inceput sa ma ridic si cred ca El ma ajuta si pot mai mult
    >:D<

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta