joi, 24 martie 2011

Cat pret pui pe infatisare?

        Cum te-ai simtit atunci cand ai primit un compliment? Ai simtit ca ceva creste in tine, te-ai simtit mai puternic(a) si parca ai uitat si de probleme, nu-i asa? Sunt frumoase complimentele. Daca le-am face si mai des ar fi chiar mai bine.
De fapt, ceea ce m-a stimultat sa scriu a fost urmatorul verset:
“Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui.” (Proverbe 19.22)
Nu neaparat prin infatisare trebuie sa fim gasiti frumosi, ci prin atitudinea inimii. Stiti ca dragostea si bunatatea pot schimba chiar si chipul unui om?
“Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara”, ne spune apostolul Pavel…”ci omul ascuns al inimii, in curatia nepieritoare a unui duh bland si listit”.
Dumnezeu nu ne cere sa fim neingrijiti, decenta trebuie sa domine in toate, dar sa cautam sa impodobim omul inimii noastre cu vesmintele smereniei, dragostei, rabdarii...
Te laud ca sunt o faptura asa de minunata..si incerc sa nu ma mai privesc prin comparatie cu cel de alaturi.
Invidia te face sa te compari mereu cu ceea ce altii au si tu nu ai (insusiri fizice, intelectuale, morale, financiare, etc).
Este o frumusete trecatoare, exterioara, care piere o data cu inaintarea in  varsta, "frumusetea este desarta"(Proverbe 31.30). Dar, si o frumusete care ramane si creste daca este corespunzator alimentata, si care trebuie sa abunde in noi.
Poti iubi un om a carui infatisare este placuta, dar o dragoste durabila este aceea in care iubesti omul ascuns al inimii acelei personane, sufletul care-l poarta in el pe Dumnezeu.(Dragostea)
Domnul nu se uita la ce izbeste privirea, ci la inima. Judecam dupa infatisare. Si nu-i bine deloc.
  ”Inaintea lui Dumnezeu nu se are in vedere fata omului.” “Omul se uita la ce izbeste ochiii, dar Domnul se uita la inima.”(1 Samuel 16.7)
Si numai  daca aceasta a fost mai intai curatita de pacat, abia atunci sa cerem intelepciune lui Dumnezeu ca sa  invatam sa iubim neconditionat si sa putem oferi din lucrurile ascunse ale inimii si celor insetati dupa Adevar.
           Ce determina farmecul tau?

Un comentariu:

  1. imi place subiectul acesta...
    ma bucur sa vad oameni care inca mai cred ca frumusetea interioara conteaza:)
    Gby :)
    iar n-am mai dat pe la tine:(

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta