marți, 8 februarie 2011

Rob lucrului de care esti biruit

Orice gand care ne preocupa mintea mai mult, orice lucru care ne ocupa predominant timpul…poate deveni un idol. Nici nu ne dam seama ca, de fapt acest idol este asa de subtil, fara sa-l observam la inceput, neutru mai apoi si incetul cu incetul se extinde ca un foc fara sa-l mai poti controla. Un gand, o patima, un lucru la care tii mult, o ambitie, un vis, o persoana, un obicei, care iti preocupa gandurile…. Poate ca ne intrebam de ce Dumnezeu nu ne lasa sa ne ducem la indeplinire anumite ambitii si dorinte, de ce le opreste, le sfarama si se alege praful de ele, de ce trebuie sa ingropam adesea cate un ideal la care am sperat, un lucru mult pretuit?
“Este spre binele meu ca m-ai smerit, ca sa invat oranduirile Tale.”(Psalm 119.71)
“Purtati-va ca niste oameni slobozi, fara sa faceti din slobozenia aceasta o haina a rautatii, ci ca niste robi ai Domnului.”(1 Petru 2.16)
“Voi ati fost cumparati cu un pret. Nu va faceti dar robi oamenilor.”(1 Corinteni 7.23)
“Nu stiti ca, daca va dati robi cuiva, ca sa–l ascultati, sunteti robii aceluia de care ascultati, fie ca este vorba de pacat, care duce la moarte, fie ca este vorba de ascultare, care duce la neprihanire?
Dar, multumiri fie aduse lui Dumnezeu, pentru ca , dupa ce ati fost robi ai pacatului, ati ascultat acum din inima de dreptarul invataturii, pe care ati primit-o. Si prin faptul ca ati fost izbaviti de sub pacat, v-ati facut robi ai neprihanirii.”(Romani 6.16-18)
Exista tot felul de robii moderne astazi. Cunoastem ca Dumnezeu ne vrea liberi de orice gand care ne leaga de pamant mai mult decat de El, dar sunt dorintele noastre de ascensiune bune, nu ar trebui sa dorim sa avansam? Nu, problema nu este aceasta, nu e gresit sa gandim asa, dar este gresit atunci cand uitam sa ramanem intr-o stare de smerenie inaintea Sa si a oamenilor, chiar atunci cand ajungem in locul dorit si avem lucrul acela.
Intr-o lume plina de legaturi care cauta sa ne lege tot mai mult de cele pamantesti, cautati libertatea, in Dumnezeu!
“Daca ramaneti in Cuvantul Meu, sunteti in adevar ucenicii mei; veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi.
Deci, daca Fiul va face slobozi, veti fi cu adevarat slobozi.”(Ioan 8.31,32,36)

3 comentarii:

  1. Ai scris un mesaj foarte puternic si cu greutate, versetele foarte bine alese si subliniaza fiecare cuvant scris de tine.
    In toamna nici nu mi-am putut inchipui ca o persoana ma poate inrobi in halul asta, dar din propria mea initiativa m-am bagat si nimeni nu m-a obligat,ea pina la urma nu are nici o vina, pentru alegerile mele, insa am primit o lectie pe masura. Da, multi idoli avem in lumea asta moderna: tot ce Ii ia locul Stapanului nostru Rege si Imparat, e un idol si ne desparte de Hristos. Sa ne ajute Dumnezeu si sa ne cerceteze ca nu cumva sa traim "in Adulter spiritual" pentru ca Dumnezeu e un Dumnezeu gelos si ne vrea pentru Sine. A platit un pret enorm pentru noi si are tot dreptul asupra noastra, nici nu ma mir ca pedeapsa va fi pe masura pentru cei care Ii intorc spatele. Offf sper sa nu fim unul dintre aceia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai de aceea trebuie sa ne cercetam in lumina Cuvantului cat mai adesea, ca nu cumva sa ni se lipeasca sufletul de lucruri care ar ocupa locul prezentei lui Dumnezeu in noi.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta