luni, 28 februarie 2011

A fi puternic...

Nu este usor sa fim puternici, de fapt nici nu ne dam seama cu adevarat ce inseamna a fi puternic, daca ne gandim numai la propria putere.
Pentru a fi cu adevarat puternic, ai nevoie de putere…de Sus, ai nevoie de o Sursa de la care sa te alimentezi cu putere, constant si din mers…calatorim pe acest pamant si nu de putine ori ne slabeste puterea…dar este un Izvor care curge fara incetare, si doreste sa te invioreze cu apa Lui, este un Foc care arde neincetat si vrea sa-i dai voie sa-ti aprinda si tie candela ce o tii ascunsa si pe care s-a adunat praful de multe ori…
“La Dumnezeu este intelepciunea si puterea.”( Iov 12.13) iar “Evanghelia lui Hristos …este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede.”(Romani 1.16)
Puterea intunericului este mare, dar puterea luminii o domina, atunci cand puterea lui Dumnezeu, in slabiciunile noastre ajunge sa fie desavarsita.
Obosim, ne slabesc puterile fizic sau psihic, din prea multa suprasolicitare sau prea multe ganduri si ingrijorari…
“El da tarie celui oboist si mareste puterea celui ce cade in lesin. Flacaii obosesc si ostenesc, chiar tinerii se clatina; dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara si nu obosesc, umbla si nu ostenesc.”(Isaia 40.29-31)
Ce inseamna sa fii puternic? Descopera citind materialul de mai jos…

3 comentarii:

  1. Frumos articol. Eu cred ca a fi puternic inseamna si sa te increzi in El, atunci cand lucrurile merg in jos, cand esti obosit, cand simti ca totul este in zadar; sa spui: "Eu nu mai pot, dar nu ma bazez decat pe ceea ce mi-ai promis Tu". Puterea care vine din credinta, atunci cand puterile te-au lasat; asta cred ca este de fapt definitia puterii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru completare...Doresc si sper sa "Pot totul prin Hristos, care ma intareste", dar nu voi reusi fara acea puternica incredintare despre lucrurile care acum nu se vad, adica exact "puterea care vine din credinta".

    RăspundețiȘtergere
  3. iti doresc o primavara cat mai frumoasa in El!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta