sâmbătă, 8 ianuarie 2011

In ce lume traim?

Vi s-a intamplat vreodata sa va simtiti ca si Lot, care isi chinuia sufletul sau in fiecare zi din pricina a ceea ce vedea si auzea? Uneori mi se pare ca traim in Sodoma si Gomora. O lume in care anormalul inseamna normal. O lume obisnuita cu minciuna, cu flirtul, cu viclenia, cu vorba murdara si compromisul. Gustam momente placute intr-un locas de inchinare, dar pentru multi, cea mai mare parte a timpului este petrecut in afara anturajului crestin. Chiar daca incerci sa te ascunzi, sa te feresti din calea ei, nelegiuirea iti apare in fata cand nici nu te astepti. Si ne mai miram de ce atatea nenorociri pe pamant?  Eu zic ca mare este inca mila lui Dumnezeu… Cat va mai indura oare, nelegiuirea de pe pamant?
Inca din primele capitole ale Bibliei, din Genesa capitolul 6 se vorbeste despre stricaciunea oamenilor, “Dumnezeu a vazut ca rautatea omului  era mare pe pamant, si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau.”(Genesa 6.5)
Si pentru prima data “I-a parut rau Domnului ca a facut pe om pe pamant, si S-a mahnit in inima Lui.”(Genesa 6.7) Si Domnul a folosit potopul pentru a curati pamantul, dar a salvat 8 suflete.
Mai tarziu, Dumnezeu constata din nou aceleasi lucruri privind spre locuitorii din Sodoma si Gomora…”pacatul lor este nespus de greu”(Genesa 18.20) Priviti la Lot, care era ”foarte intristat de viata destrabalata a acestor stricati;  (caci neprihanitul acesta, care locuia in mijlocul lor, isi chinuia in toate zilele sufletul lui neprihanit, din pricina celor ce vedea si auzea din faptele lor nelegiuite) “(2 Petru 2.7)
“Ce s-a intamplat in zilele lui Noe, se va intampla la fel si in zilele Fiului omului: mancau, beau, se insurau si se maritau pana in ziua cand a intrat Noe in corabie; si a venit potopul si i-a prapadit pe toti. Ce s-a intamplat in zilele lui Lot, se va intampla aidoma: oamenii mancau, beau, cumparau, vindeau, sadeau, zideau; dar, in ziua cand a iesit Lot din Sodoma, a plouat foc si pucioasa din cer, si i-a pierdut pe toti. Tot asa va fi si in ziua cand Se va arata Fiul omului.”(Luca 17.26-30)
Poate te simti si tu ca si Lot, aflat la poarta cetatii, gata sa iesi de acolo. Trebuie sa fii pregatit in orice ceas!Pentru ca sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiti intelepti si vegheati, caci nu stiti in ce ceas va veni Domnul nostru! Vegheati, pentru ca semnele apropierii venirii Sale se implinesc pe zi ce trece.

Un comentariu:

Parerea ta