marți, 4 ianuarie 2011

Ca un creion


Am auzit o poveste a unui creion si mi s-a parut foarte relevanta pentru noi. Iata cateva lucruri care-l caracterizeaza:
- exista o Mană care ii conduce pasii. Pe aceasta mana o numim Dumnezeu si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui, daca nu refuzam in a ne impotrivi.
- din cand in cand Mana trebuie sa se opreasca din scris si sa foloseasca ascutitoarea. Asta inseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pana la urma va fi mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.
- creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa intelegi ca a corecta un lucru nu inseamna neaparat ceva rau, ceea ce este neaparat este sa ne mentinem pe drumul drept.
- la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot aşa, ingrijeşte-te de ce se intampla inlauntrul tau.
- lasa totdeauna o urma.
Tot asa, sa stii ca tot ce faci in viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa incerci sa fii constient de fiecare fapta a ta.
Ce frumos este sa fim ca si un creion care sa aiba o mana de conducator(Dumnezeu), care sa aiba nevoie de o ascutitoare(necazuri care ne ascut in lucrurile vietii), dar si de o radiera. Caci nu putem fi mereu perfecti. Dar exista sansa de stergere. Dar, cel mai important este interiorul creionului. Doamne, ajuta-ne sa putem intelege aceasta pilda pentru a fi cat mai buni si sa lasam urme demne de urmat. Amin!
Ce parere ai? Nu-i asa ca-ti seamana?

4 comentarii:

  1. foarte frumos descris :D

    RăspundețiȘtergere
  2. da, asa este. Dun fericire Dumnezeu este acela care ne conduce mereu pasii si ne trece prin ascutitoare atunci cand avem nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant... "sa lasam urme demne de urmat". Multumim pentru articol; Domnul sa te ocroteasca si in acest an si mana lui sa te calauzeasca in toate!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta