vineri, 10 decembrie 2010

Tanar si crestin

Tineretea…Este varsta care se potriveste cu visele ce nu se mai sfarsesc, cu dinamismul si energia, curajul sau timiditatea, dorinta de exprimare, doruri tradate sau neimpartasite, aventura… Toate acestea nu vor fi traite cu folos daca nu  cunosti pe Acela care a oferit omenirii aceasta etapa frumoasa de viata.
“Bucura-te, tinere, in tineretea ta, fii cu inima vesela cat esti tanar, umbla pe caile alese de inima ta si placute ochilor tai; dar sa stii ca pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata. Goneste orice necaz din inima ta, si departeaza raul din trupul tau; caci tineretea si zorile vietii sunt trecatoare. Dar adu-ti aminte de Facatorul tau in zilele tineretii tale, pana nu vin zilele cele rele si anii cand vei zice: “Nu gasesc nici o placere in ei,… pana nu se intoarce tarana in pamant cum a fost, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat.”(Eclesiastul 11.9,10; 12.1,7)
Am auzit tineri care spun “ma voi ocupa la batranete cu aceste lucruri despre Dumnezeu”.
Viata multor tineri este condusa de deviza “Traieste-ti clipa” . Tinerii se ascund de judecata, desi ceva in interiorul lor le spune ca ea va veni. De unde stii cand iti va sosi clipa? De unde ai certitudinea ca vei trai pana la 50-80 ani? Usa harului nu va fi deschisa totdeauna si poate atunci va fi prea tarziu… Azi, cand inca mai e har si ai auzit cuvantul care spune “Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile”(Evr. 3.7) cheama-L in inima ta si dupa ce-L vei gasi, traieste-ti viata dupa Cuvantul Sau.
Cum este privit tanarul crestin in societatea contemporana? Umil, cu capul plecat? Nu-i inteleg pe aceia care cred ca a fi crestin inseamna sa-ti inchizi orizontul. Nu te vei mai intalni cu acesti ani.. Este adevarat ca nu ne vom mai intalni cu anii tineretii..dar viata crestinului tanar o vad ca pe o viata de biruinta, macar ca in ochii multora el va parea ciudat.(“suntem priviti ca niste intristati, si totdeauna suntem veseli”)(2 Corinteni 6.10)
Chiar daca “intocmirile gandurilor din inima omului sunt rele din tineretea lui”( Faceri 8.21) totusi tineretea este o varsta frumoasa. Merita a fi pretuita, daca o traiesti cum se cuvine. Sa nu uiti:
“Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea, ci fii o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie.”(1 Timotei 4.12)
 “Cum isi va tinea tanarul curata cararea?
-Indreptandu-se dupa Cuvantul Tau.”(Psalm 119.9)
Vrem sa nu, pe zi ce trece inaintam in varsta, dar nu asta conteaza “ci chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinlauntru se innoieste din zi in zi.”(2 Corinteni 4.16)
Sa ramaneti tineri mereu, dar mai cu seama crestini!

4 comentarii:

  1. ai scris asa de frumos, si adevarat.cateodata e greu sa fii si tanar si crestin in acelasi timp, pentru ca de multe ori te atrage lumea si fara sa vrei cazi in capcana ei, dar este bine pentru ca il avem pe Isus Hristos ca Domn si mantuitor care mijloceste pentru noi.

    multumesc pentru incurajare>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu sa te binecuvanteze cu multa intepepciune, pricepere si dragoste de Cuvantul Sau. Asa cum spunea si Lavinia...e greu uneori sa fii si tanar si crestin in acelasi timp.... dar avem certitudinea ca Domnul Isus ne poate ierta daca ne cerem iertare si nu mai pacatuim. Sunt sigur ca Dumnezeu este cu noi la fiecare pas. Dumnezeu sa va binecuvanteze tineretea voastra !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pentru cuvintele tale, m-au incurajat mult>:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca ti-au putut fi de folos...nimic nu este de la noi, toate sunt daruri de Sus.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta