miercuri, 22 decembrie 2010

Se apropie Sarbatoarea

Cu gandul la Craciun, foarte multi isi imagineaza o poveste frumos ilustrata prin imagini din felicitari, icoane, etc. Dar, realitatea a fost alta. Vizita lui Dumnezeu pe pamant a inceput intr-un grajd, fara servitori si fara alt loc care sa serveasca de culcus Imparatului abia nascut decat o iesle.
Lucrarile de arta plastica imaginand Craciunul reprezinta familia lui Isus infatisand o Marie senina, primind cuvintele Bunei-Vestiri ca pe o mare binecuvantare. Evanghelistul Luca insa ne spune cu totul altceva. Maria a fost “foarte tulburata” si infricosata la aparitia ingerului, iar cand acesta rosteste cuvintele sublime cu privire la Fiul Celui Prea Inalt a carui Imparatie va dainui vesnic, Maria se gandeste la ceva mult mai pamantesc: “eu nu stiu de barbat!”
Ma deranjeaza atunci cand accentul cade pe locul petrecerii acestui eveniment si resursele care se folosesc in acest scop; ma indigna ceea ce a ajuns sa fie aceasta sarbatoare, o petrecere banala; insasi denumirea deviata de la Nasterea Domnului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu la termenul Craciun. Multi copii nu stiu ce inseamna Craciunul, il cunosc doar pe mos craciun. Se simte desfiintarea sacralitatii acestei sarbatori.
Ce inseamna Craciun pentru tine? Colinde, serbare la biserica, mos Craciun cu daruri sau impodobirea casei? Nu zic ca aceste lucruri nu ar fi bune, dar totusi  nu vi se pare ca a devenit o sărbătoare prea comercială şi lipsită de semnificaţie? Privim prea mult la atmosfera in loc sa privim in inima, oare ce ar dori Sarbatoritul nostru, de ziua Sa, sa facem noi?
Opriti-va putin din alergare si retrageti-va meditand la dragostea lui Dumnezeu care a facut posibila venirea pe lume a Fiului Sau. Daca nu ar fi fost ea nu ne-am mai fi bucurat nici de Sarbatoare, nici de iertare, nici de mantuire, nici de vesnicie. Luati-va timp cu El. Cred ca este tot ceea ce putem face de ziua Sa si sa-I multumim pentu toate.
Nu-i mai mare bucurie ca cea de a darui, de a surprinde pe cineva prin darul tau. Este o bucurie ce o intrece cu mult pe aceea pe care o simti primind un cadou.  Dumnezeu Insusi ne-a facut cel mai frumos dar pe care in aceste zile Il sarbatorim. Chiar daca nu putem face prea multe bucurii, totusi, cu cat mai multe cu atat vom fi mai bogati si impliniti sufleteste.
Doresc ca toti sa va bucurati de aceasta mare Sarbatoare, de evenimentul care a impartit istoria si chiar calendarul nostru in doua. Fiti binecuvantati!

9 comentarii:

  1. multumesc simona, sper ca aceste sarbatori sa iti aduca si tie multa iubire si pace in inima, si sper sa te bucuri mereu in El!
    nu am apoucat sa citesc aceasta postare a ta, si din pacate trebuie sa plec, insa cand ma voi intoarce am sa o citesc>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Amin! Sunt de acord cu ce spui tu,oamenii incep sa uite ce inseamna de fapt aceasta sarbatoare, dar haide ca macar noi sa nu uitamn si sa ii facem Lui cel mai minunat dar, inim noastra , viata si timpul nostru ca El sa se bucure de copii Lui, si sper ca si oamenii vor intelege ca aceasta sarbatoare este dedicata intru totul Lui!


    Pana ala urma am citit, :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai perfecta dreptate. Sincer ma intristeaza de multe ori aceasta perioada a anului.
    Alergat dupa cumparaturi, curatenite, mancare, prajituri, bautura si dupa ce trec 3 zile totul se duce ca si cum nu a fost, fiecare isi vede de nasul lui si de treburile lui. Da, e frumoasa sarbatoarea, dar asemenea Domnului Isus care le-a replicat ca "nu va ramane piatra pe piatra din ceea ce se laudau ucenicii, cand ii aratau zidurile templului" Asemenea lor si azi lumea se concentreaza pe ceea ce vede si simte. Atmosfera de sarbatoare si atat, dar de judecata Lui Dumnezeu ce se aude? Nimic!
    Nu au trecut multi ani de la moartea, invierea si inaltarea Domnului Isus si israelitii s-au revoltat impotriva imperiului roman si au ramas fara Ierusalim, fara templu, fara nimic si au fost imprastiati intre neamuri. E un avertisment pentru toti si Biserica sa cautam lucrurile de sus Imparatia Lui Dumnezeu si sa ne lepadam de lucrurile acestea care vor pieri intr-o zi. Alegerea e a fiecaruia, dar alegerea asta va marca destinul fiecaruia. Ce prefera judecata Lui Dumnezeu sau sa fie poporul Lui Dumnezeu. De aceea trebuie sa trecem mai departe de mancare si bautura si de distractie.
    Dumnezeu a coborat intre noi, ca pacatul e o problema serioasa si trebuia rezolvat de Fiul Sau. Trebuie sa tragem un semnal de alarma si sa trambitam: oameni buni daca nu venea Domnul Isus in lume, acum am fii pierduti!!! Pocaiti-va cat mai este timp, maine poate va fi prea tarziu!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Amin! Foarte adevarat ceea ce spui. Domnul sa te binecuvanteze sa-I fii un martor credincios pana la sfarsit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos. Dumnezeu sa te binecuvanteze si pe tine si pe toti care citesc acest blog.
    Dumnezeu sa se indure de tara noastra si de noi. Sa ne deschida ochii ca sa vedem ca Craciunul nu e lui Mos Craciun si nici a comerciantilor.
    Craciunul este o comemorare a ceea ce a facut Dumnezeu pentru omenire. A parasit slava sa cereasca de dragul tau si dragul meu, pentru ca plata pacatului este moartea dar darul fara plata este Viata Vesnica in Isus Hristos, cine crede in El si Il lasa in viata lui. Doar asa Craciunul capata semnificatie adevarata, ca restul e doar zgomotul lumii :( care vine si trece an de an.

    RăspundețiȘtergere
  6. Craciun fericit :( Mie nu-mi place Craciunul...

    RăspundețiȘtergere
  7. da ai dreptate!sincer mie mi se pare ciudat sa spun craciun si sa ma gandesc la nastera Domnului...adica nu ar trebui sa se numeasca pur si simplu Nasterea Domnului...? (este primul meu craciun gandintu-ma la nasterea lui Isus:d.... poate deaceeia imi pare asa ciudat, adica am crescut intr-un cult unde nu se tine cracinul ori alta sarbatoare)deci fie ca sarbaoarea nasterii Domnului sa-ti aduca multa pace si bucurie si sa te inunde cu dragostea Lui.

    RăspundețiȘtergere
  8. *Amantata -Imi pare rau pentru tine; ai nevoie de Dumnezeu, ca El sa se nasca in inima ta si sa-ti umple golul. Doar atunci vei intelege cu adevarat bucuria acestei Sarbatori.
    *Adda- multumesc pentru urari. Ma bucur pentru ca L-ai cunoscut pe Domnul Vietii.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta