vineri, 19 noiembrie 2010

Suflet in oglinda

Ti-ai privit vreodata sufletul in oglinda? Ce intrebare, nu? Incearca.. si vei incepe sa te cunosti mai bine. Ce ti-ar placea sa vezi? Ceea ce esti acum? Sau, o faptura noua si minunata? Poate privesti si constati ca ai nevoie de schimbare, probabil ca nu-ti place ceea ce s-a adunat acolo de-a lungul timpului. Trebuie sa incepem prin a ne cunoaste pe noi insine. Poate nu te-ai gandit vreodata ca ai nevoie, pentru ca lucrurile vietii ne surprind si nu mai avem timp sa ne retragem si sa vedem cine suntem, care este scopul nostru aici, raspunsurile la intrebarile existentiale. Suntem nefericiti pentru ca nu ne cunoastem. Nu stim ce avem nevoie pentru a gasi implinirea si pacea sufletului. Pana la urma poti avea totul pe acest pamant, dar daca iti lipseste bucuria sufletului, atunci tot ce ai este nimic. Care este cea mai mare nevoie a ta? Este nevoia de pace, de siguranta, de implinire, de dragoste…asta inseamna ca nevoia ta este nevoia de Dumnezeu. Numai El le poate oferi pe toate vietii tale. Daca ai ajuns la capatul puterilor tale, daca simti ca nu mai poti continua, inseamna ca ai nevoie de un nou inceput. Incepe chiar azi, chiar acum.
Cu totii ne dorim schimbarea, dar schimbarea trebuie sa inceapa cu tine si cu mine. “Fii tu insuti schimbarea pe care o doresti lumii” spunea M. Gandhi, dar pentru ca nu poti sa o faci singur, te rog sa-I ceri lui Dumnezeu  ajutorul. Daca Il vei chema din tot sufletul,  El va veni.
Va doresc tuturor celor care veti trece cu privirea aceste randuri sa va oglinditi sufletul in prezenta Celui care l-a creat… Sufletul trebuie sa se oglindeasca in Dumnezeu si in Cuvantul Sau. Dar, mai intai trebuie sa-L cunosti pe Dumnezeu.
Dar tu azi, ce vezi cand iti privesti  sufletul?

2 comentarii:

  1. Frumos draga Simona, cred ca vin perioade cand trebuie sa ne reverificam, ca altfel ne pierdem asa usor pe drum. Acum asa ma simt. Fac ce nu vreau sa fac si nu fac ceea ce ar trebui sa fac si totusi dorinta in mine este :( Nu stiu de ce tot esuez :( in orice lucru. Inteleg ca trebuie sa ma bazez pe Dumnezeu nu pe forte proprii, dar parca orice as incerca sa fac, se intoarce impotriva mea. Acum cred ca intelegi ceea ce vreau sa spun :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti sigr ca privesti in directia potrivita? nu cred ca esecul este problema, ci mai degraba modul in care noi il privim. Insusi Pavel spunea ca " binele, pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul, pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!" Continua sa faci binele, chiar daca pare ca nu-ti iese, persevereaza si Dumnezeu sa te binecuvanteze cu intelepciune de sus!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta